Annonce
Fredericia

Avis-aktionærer får udbytte trods million-minus på bundlinjen

Chefredaktør for Vejle Amts Folkeblad, Mogens Gregers Husted Madsen, og bestyrelsesformand Gert Eg tog imod aktionærerne, da bladhuset tirsdag inviterede til generalforsamling i VAF Medier Holding A/S. Fredericia Dagblad hører under VAF Medier Holding. Foto: Mette Mørk
Jysk Fynske Medier står klar til at tage over efter Radio24syv. Fredericia Dagblad er med i bud på at overtage sendetilladelse til landsdækkende radiokanal.

Fredericia/Vejle: 2018 var lidt af et rædselsår for aktie-ejere over hele verden, og det gjaldt også for VAF Medier Holding A/S, der som en del Jysk Fynske Medier P/S står bag udgivelsen af de lokale dagblade Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblad samt 11 andre dagblade, 54 ugeaviser og fire radiostationer.

På selskabets generalforsamling tirsdag i bladhuset på Bugattivej i Vejle kunne formand Gert Eg fortælle, at VAF Medier Holding kom ud af 2018 med et underskud på 2,7 millioner kroner mod et overskud på 3,3 millioner kroner året før.

Underskuddet skyldes tab på værdipapirer, fortalte Gert Eg de omkring 60 fremmødte aktionærer, der helt havde overtaget bladhusets parkeringspladser.

Aktionærerne fik dog også fik nyheder af formanden.

- Den gode melding i dag er, at kurstabet er mere end vundet tilbage, således at vi også samlet set forventer et positivt resultat i 2019. På den baggrund er det også bestyrelsens forslag, at vi - som vi plejer - udbetaler et udbytte til aktionærerne på ni procent. Og i dagens rentemarked er ni procent faktisk ganske pænt, lød det fra formanden.

Nyt blod til bestyrelsen

På generalforsamlingen var der opbakning til et forslag fra bestyrelsen om at udvide bestyrelsen i VAF Medier Holding A/S fra de nuværende tre medlemmer til fire medlemmer.

Det nye bestyrelsesmedlem bliver 31-årige Peter Bojsen Jakobsen, der er ansat som senior investment manager i Kirkbi.

Byder på Radio 24/7

Han kunne desuden fortælle, at JFM Medier i spidsen for et konsortium af otte lokale og regionale mediehuse mandag gav sit bud på sendetilladelsen til FM4-kanalen, der nok er bedre kendt som Radio24syv, drevet af Berlingske.

Sendetilladelsen er i udbud efter, at de otte år, den i første omgang gjaldt for, er udløbet.

Med sendetilladelsen følger en pose penge med omkring 93 millioner kroner om året og en betingelse om, at mindst 70 procent af redaktionen skal være over 110 kilometer fra København.

JFM får onsdag svar på, om der er andre, der har budt ind på sendetilladelsen.

Efter planen skal den nye radiokanal gå i luften den 1. oktober.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce