Annonce
Udland

Avis: Tidligere sikkerhedsrådgiver vil vidne mod Trump

Sergei Gapon/Ritzau Scanpix
Folk omkring John Bolton bekræfter, at han vil vidne i Ukraine-sag. Men vil have domstols ord for, at han kan.
Annonce

Præsident Donald Trumps tidligere nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton er villig til at trodse Det Hvide Hus og møde op i Repræsentanternes Hus for at vidne i det kompleks, der kan føre til en rigsretssag mod Trump.

Det siger folk med kendskab til hans synspunkt. Det skriver avisen Washington Post.

Men først når han kender udfaldet af, hvordan en domstol vurderer magtforholdet mellem Kongressen og Det Hvide Hus. Det er en sag, som meget vel kan ende i højesteret og først finde en afgørelse til næste år.

Bolton var torsdag blevet bedt om at møde op ved efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus. Men han dukkede ikke op.

Det gjorde derimod en rådgiver for vicepræsident Mike Pence, Jennifer Williams. Hun udtalte sig for lukkede døre. Lovgiverne ønsker at vide, hvor meget Pence kendte til Ukraine-sagen.

Det er tidligere blevet rapporteret, at Bolton var meget oprevet over, at regeringen forsøgte at lægge pres på Ukraine. At militær bistand og anden hjælp til cirka 400 millioner dollar blev standset for at få få Ukraine til at finde snavs om demokraten Joe Biden.

En person, der er bekendt med forløbet, siger, at Boltons videnudsagn vil "skade" Trump.

Bolton trak sig tilbage fra sin post i september. Fyret ifølge Trump.

Flere amerikanske diplomater, herunder en tidligere og en for øjeblikket fungerende ambassadør i Ukraine, har fortalt, at regeringen forsøgte at presse den ukrainske regering til at finde belastende materiale om Joe Biden og hans søn, Hunter.

Hunter Biden fik i 2015 fik en bestyrelsespost i det ukrainske gasselskab Burisma. Mens Joe Biden Biden var vicepræsident.

Biden forsøger at blive Det Demokratiske Partis præsidentkandidat i 2020, hvor Trump søger genvalg.

Bolton ventes - hvis han ender med at møde op i Kongressen - at ville bekræfte de tidligere vidners udsagn over for Repræsentanternes Hus, skriver Washington Post.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sponsorater skudt over målet

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Kolding For abonnenter

Niras og Rambøll-analyse: Klapning af opgravet havbund er eneste vej frem for Marina City

Annonce