Annonce
Fredericia

Avisen gik på gaden: Borgerne følger med i sagerne om kommunens topledelse

Avisen gik på gaden for at høre, hvad borgerne mener om den aktuelle fokus, der er på Fredericia Kommunes top. Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe i øjeblikket er hjemsendt, mens Jacob Bjerregaard trak sig som borgmester ved årsskiftet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Mange steder fra er øjnene i øjeblikket rettet mod Fredericia og kommunens øverste ledelse, siden daværende borgmester Jacob Bjerregaard (S) ved udgangen af 2020 fratrådte sin post, og efterfølgende blev kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe i januar sendt hjem.

Imens foregår en advokatundersøgelse, som skal finde ud af, hvad der er op og ned i sagerne, og hvordan de skal håndteres efterfølgende. Spørgsmålene står i kø, men svarene er der pt. ikke så mange af, så længe advokaterne er i gang.


Jeg synes, han gjorde det godt. Jeg havde tillid til ham. Det er et ærgerligt eftermæle.

Mette Sylvester Hvid


Men hvad siger fredericianerne egentlig til den aktuelle fokus, der er på Fredericia Kommunes top? Vi spurgte på gågaden.

- Der er mange rygter. Det er tankevækkende, som det sker, netop når han går af. Det bliver spændende at se, hvad der sker, siger Maria Jepsen.

Sagen er langtfra afsluttet, og så længe advokaterne fra Horton undersøger sagen, er der ikke meget information, som bliver delt med offentligheden.

- Jeg synes, han gjorde det godt. Jeg havde tillid til ham. Det er et ærgerligt eftermæle, mener Mette Sylvester Hvid.

Annonce

Borger: Det får betydning

Jacob Bjerregaard (S) meddelte højst overraskende 8. december 2020, at han ville stoppe som borgmester, fordi han havde fået nyt job. Senere opgav han jobbet, og han stoppede som borgmester ved udgangen af året.

- Det var en skam, men det er ham selv, der har gjort det, mener Benny Jespersen fra Taulov om sagerne.

Allerede i december besluttede Fredericia Kommunes økonomiudvalg at gennemføre en advokatundersøgelse af blandt andet sagen om Jacob Bjerregaards køb af en grund på Argentinervej.

- Der er fokus på alle kommuners top. Ekstrabladet bliver ved med at grave, så længe de kan finde noget. Hvis han ellers har gjort det godt i Fredericia, hvorfor er det så det her, der skal fylde, spørger Tove Bruun.

- Hvad enten der er noget i det eller ej, vil det få betydning, siger Anja Danton.

5. januar mødtes økonomiudvalget og besluttede at hjemsende kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe. Da det er en personalesag, kan der ikke oplyses detaljer i sagen om hjemsendelsen, begrunder kommunens ledelse.

Advokatundersøgelsen forventes først at være færdig i slutningen af februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny strategi giver gevinst: Der testes på livet løs i Fredericia

Fredericia For abonnenter

Få dage efter storbranden på Nørrebrogade: Nedbrændt virksomhed rejser sig hurtigt igen

Annonce