Annonce
112

Båd sank på lystbådehavnen – benzin boblede op fra tanken

En båd sank torsdag på lystbådehavnen. Benzinen fra tanken flød op fra tanken, men en flydespærring sørgede for at indkredse forureningen. Foto: Kathrine Jensen
Fredag morgen blev Trekantbrand og miljøafdelingen i Fredericia Kommune kaldt til lystbådehavnen på Jesper Banks Vej. En båd var sunket, og benzinen fra tanken sivede langsomt op mod overfladen.

Fredericia: Både Mette Schjødt fra miljøafdelingen i Fredericia Kommune og indsatsleder ved Trekantbrand Johnny Rasmussen kunne fredag morgen ikke rigtig gøre meget andet end at stå at kigge på, hvordan en båd blev mere og mere tom for benzin.

Klokken 8.31 modtog brandvæsenet melding om forurening med oliefilm på vand, og det viste sig at være på lystbådehavnen. På plads 34 hang en båd ganske rigtig en del med bagenden, og i vandoverfladen kunne boblerne fra benzintanken tydeligt ses. Den kraftige lugt af brændstof var da heller ikke til at tage fejl af.

Hvordan båden var sunket, kunne indsatslederen ikke sige noget om, men han havde rekvireret dykkere fra Vejle, som skulle ned og få sat en prop i benzintanken, så der ikke kunne komme mere benzin i vandet end højest nødvendigt. I forhold til yderligere forurening af Lillebælt havde brandvæsenet lagt en flydespærring rundt om båden, hvilket indkredsede brændstoffet, og holdt det væk fra det øvrige bælt.

Ifølge indsatsleder Johnny Rasmussen var tanken på båden næsten lige blevet fyldt op, og i sådan en kan der angiveligt være omkring 300 liter.

Ejeren af båden var fredag formiddag blevet kontaktet og var allerede på vej, da Fredericia Dagblad var på stedet. Ejerens opgave er efterfølgende at få båden op ad vandet, hvilket Mette Schjødt fra Fredericia Kommune vil følge op på.

Torsdag morgen sank en båd ved lystbådehavnen i Fredericia. Dykkere fra Vejle fra torsdag formiddag på vej for at få lukket benzintanken, der var utæt. Foto: Kathrine Jensen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce