Annonce
Middelfart

Bådejer pudser politiet på mand med sprøjtegift på ryggen: - Det er dybt forargeligt

Bent Alexandersen har politianmeldt en mand, der bekæmpede ukrudt med sprøjtegift på grusområdet ved Nyhavn 1 i Middelfart. Her taler han med bestyrelsen bag lystbådehavnen. Foto: Daniel Kofoed.

Middelfart: Bent Alexandersen kom helt op i det røde felt, da han ordnede sin båd ved Nyhavn 1 i Middelfart.

Mandag formiddag så han nemlig en mand med en dunk sprøjtegift på ryggen, der var i færd med at bekæmpe grønne gevækster på et areal i tilknytning til den privatejede lystbådehavn Nyhavn 1 ved siden af Kulturøen.

Der er offentlig adgang til området, hvor både børn og voksne i sommertøj færdes, og derfor reagerede Bent Alexandersen resolut ved at stille sig i vejen.

- Jeg bad ham stoppe øjeblikkeligt. Der går mennesker rundt med bare tæer, og der var også en sfo dernede. Jeg kan slet ikke forstå, at man kan finde på det, siger Bent Alexandersen.

Bådejeren har både kontaktet Middelfart Kommune og Fyns Politi.

Politiet ankom ifølge Bent Alexandersen efter en time, og bådejeren har efterfølgende fået oplyst af politiet, at manden med sprøjtegiften er blevet bedt om at indstille arbejdet, indtil der er klarhed over, om der er tilladelse fra folkene bag lystbådehavnen til den form for ukrudtsbekæmpelse.

Bent Alexandersen ryster på hovedet over, at man nu til dags tyr til sprøjtegift for at holde et område fri for ukrudt.

- For min skyld kan de købe en ged. Det er dybt forargeligt, at man kan finde på det. Lad være med at forpeste vores verden med det, raser Bent Alexandersen, der fik øje på en af mandens medbragte dunke, hvor det fremgik, at der er tale om giftstoffet glyphosat, der bruges i eksempelvis Roundup.

Annonce
Det var blandt andet i grusområdet her tæt på Kulturøen, hvor der blev sprøjtet med giftstoffer for at bekæmpe ukrudt. Foto: Daniel Kofoed.

- Ingen kommentarer

Agronom Rikke Clausen fra natur- og miljøafdelingen i Middelfart Kommune oplyser, at der umiddelbart ikke er foregået noget ulovligt, hvis sprøjtningen er foregået på privat område. Heller ikke selv om der er offentlig adgang.

- Kommunen har en pesticidpolitik, der siger, at vi ikke sprøjter på offentlige arealer, men vi kan ikke bestemme over folk, der sprøjter på private arealer, hvis de ellers opfylder krav om for eksempel dosis og midler, siger Rikke Clausen.

Bent Alexandersen har været i kontakt med bestyrelsen bag selskabet, Nyhavn 1 Middelfart A/S, der ejer lystbådehavnen, og noget tyder på, at manden med giftdunken selv har taget initiativ til sprøjtningen.

Bestyrelsesmedlem Lars Pedersen oplyser i hvert fald, at han ikke har kendskab til, at lystbådehavnen har givet grønt lys til ukrudtsbekæmpelse med sprøjtegift. Nyhavn 1 køber sig i øvrigt ifølge Lars Pedersen til pasning af området af kommunens havnefoged.

- Ellers vil jeg ikke udtale mig om sagen, når jeg ikke kender noget til den, siger han.

Bestyrelsesformand Paul Enevold Jørgensen har umiddelbart heller ingen kommentarer.

"Da jeg ikke kender sagen til bunds, kan jeg ikke udtale mig om, hvad der er sket inde på vores private område", svarer han skriftligt til avisen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce