Annonce
Fredericia

Bæredygtighed er i højsædet hos hotel - kunderne efterspørger fokus på klima

Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia arbejder løbende med at gøre stedet mere bæredygtighed. Blandt andet har hotellet arbejdet målrettet for at bruge flere økologiske råvarer og sænke andelen af madspild. Foto: Peter Leth-Larsen
Bæredygtighed, økologi og klimarigtige faciliteter er et krav for mange virksomheder, når de booker sig ind på hoteller og kursusophold. Det mærker de på Trinity Hotel & Konference Center, hvor de har haft øget fokus på FN’s verdensmål og bæredygtighed.
Annonce

Fredericia: Under valgkampen pegede flere opgørelser på, at klima- og miljøpolitik var det vigtigste politiske emne for vælgerne. Hos Trinity Hotel & Konference Center i Snoghøj oplever man også en stigende interesse for miljørigtige løsninger.

Indenfor de senere år har hotellet gjort sit for at nedbringe sit klimaaftryk ved blandt andet at servere op mod 60 procent økologisk mad og vin, vegetariske retter samt aktivt arbejde for at reducere madspild.

- Køkkenet er blevet bedre til at stille mindre fade ind og lave lidt mindre mad, end man egentlig skulle, og så laver vi lige det sidste, hvis det bliver nødvendigt. Det sparer vi både energi og penge på, siger F & B Chef Stig Schurmann Hansen, der er ansvarlig for køkkenet på Trinity Hotel & Konference Center.

En anden løsning, hotellet har lavet, er, at gæster og kursister kan tanke vand ved stationære vandstationer - i stedet for som hidtil at bruge plastikflasker. På facilitetssiden er der også løbende købt moderne løsninger, der mindsker hotellets klimaaftryk. Industriopvaskemaskinerne er strømbesparende, de fleste lyspærer er LED, og rundt omkring i lokalerne sørger målere automatisk for at skrue op og ned for lyset alt efter, hvor meget naturligt lys der kommer ind.

- Vi har skiftet alle kølere og frysere i køkkenet. Hvor det før kørte på små, lokale køleanlæg, der brugte miljøskadelige kølemidler, benytter vi nu et samlet CO2-anlæg, fordi det er en naturlig fremkommen gas. Det gør det ikke billigere at købe, men på den lange bane giver det mening, fordi der er en del energi at spare, siger ejendomstekniker René Lind Andersen.

Køkkenet er blevet bedre til at stille mindre fade ind og lave lidt mindre mad, end man egentlig skulle, og så laver vi lige det sidste, hvis det bliver nødvendigt. Det sparer vi både energi og penge på

Stig Schurmann Hansen, F & B Chef Trinity Hotel & Konference Center.

Annonce

Kunder stiller krav

Samlet set har Trinity efter energioptimering sparet 21 procent på deres årlige energiforbrug og reduceret CO2-udledningen med 87 ton om året. Ændringer er også med til, at Trinity har turismens ”Green Key”. Det er et internationalt miljømærke, der tildeles hotel- og turistvirksomheder, der gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet.

I mange tilfælde kræver det en investering at udtænke og installere de grønne løsninger, og det er ikke alle teknologier, der på den lange bane giver en positiv økonomisk effekt. Men der er ingen tvivl om, at det grønne fokus også et krav, hvis andelen af kunder skal fastholdes, mener de hos Trinity.

- Vi gør det, fordi vi synes, det er fornuftigt, men vi gør det også, fordi vores kunder er mere og mere politiske. Hos vores konferenceafdeling, der sælger kurser og konferencer, oplever de, at kunderne spørger ind til de her ting, og hvis vi ikke har styr på det, har de ikke mandat til at benytte os, siger PA & HR-konsulent Metha Palmhus Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Fredericia

Nyt trænings- og legeområde undervejs: Ombygning af sundhedshuset rykker udenfor

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Udland

Få overblikket: Mindst 100 mennesker har mistet livet ved voldsom eksplosion i Beirut

Annonce