Annonce
Fredericia

Bæredygtighed er i højsædet hos hotel - kunderne efterspørger fokus på klima

Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia arbejder løbende med at gøre stedet mere bæredygtighed. Blandt andet har hotellet arbejdet målrettet for at bruge flere økologiske råvarer og sænke andelen af madspild. Foto: Peter Leth-Larsen
Bæredygtighed, økologi og klimarigtige faciliteter er et krav for mange virksomheder, når de booker sig ind på hoteller og kursusophold. Det mærker de på Trinity Hotel & Konference Center, hvor de har haft øget fokus på FN’s verdensmål og bæredygtighed.

Fredericia: Under valgkampen pegede flere opgørelser på, at klima- og miljøpolitik var det vigtigste politiske emne for vælgerne. Hos Trinity Hotel & Konference Center i Snoghøj oplever man også en stigende interesse for miljørigtige løsninger.

Indenfor de senere år har hotellet gjort sit for at nedbringe sit klimaaftryk ved blandt andet at servere op mod 60 procent økologisk mad og vin, vegetariske retter samt aktivt arbejde for at reducere madspild.

- Køkkenet er blevet bedre til at stille mindre fade ind og lave lidt mindre mad, end man egentlig skulle, og så laver vi lige det sidste, hvis det bliver nødvendigt. Det sparer vi både energi og penge på, siger F & B Chef Stig Schurmann Hansen, der er ansvarlig for køkkenet på Trinity Hotel & Konference Center.

En anden løsning, hotellet har lavet, er, at gæster og kursister kan tanke vand ved stationære vandstationer - i stedet for som hidtil at bruge plastikflasker. På facilitetssiden er der også løbende købt moderne løsninger, der mindsker hotellets klimaaftryk. Industriopvaskemaskinerne er strømbesparende, de fleste lyspærer er LED, og rundt omkring i lokalerne sørger målere automatisk for at skrue op og ned for lyset alt efter, hvor meget naturligt lys der kommer ind.

- Vi har skiftet alle kølere og frysere i køkkenet. Hvor det før kørte på små, lokale køleanlæg, der brugte miljøskadelige kølemidler, benytter vi nu et samlet CO2-anlæg, fordi det er en naturlig fremkommen gas. Det gør det ikke billigere at købe, men på den lange bane giver det mening, fordi der er en del energi at spare, siger ejendomstekniker René Lind Andersen.

Annonce

Køkkenet er blevet bedre til at stille mindre fade ind og lave lidt mindre mad, end man egentlig skulle, og så laver vi lige det sidste, hvis det bliver nødvendigt. Det sparer vi både energi og penge på

Stig Schurmann Hansen, F & B Chef Trinity Hotel & Konference Center.

Kunder stiller krav

Samlet set har Trinity efter energioptimering sparet 21 procent på deres årlige energiforbrug og reduceret CO2-udledningen med 87 ton om året. Ændringer er også med til, at Trinity har turismens ”Green Key”. Det er et internationalt miljømærke, der tildeles hotel- og turistvirksomheder, der gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet.

I mange tilfælde kræver det en investering at udtænke og installere de grønne løsninger, og det er ikke alle teknologier, der på den lange bane giver en positiv økonomisk effekt. Men der er ingen tvivl om, at det grønne fokus også et krav, hvis andelen af kunder skal fastholdes, mener de hos Trinity.

- Vi gør det, fordi vi synes, det er fornuftigt, men vi gør det også, fordi vores kunder er mere og mere politiske. Hos vores konferenceafdeling, der sælger kurser og konferencer, oplever de, at kunderne spørger ind til de her ting, og hvis vi ikke har styr på det, har de ikke mandat til at benytte os, siger PA & HR-konsulent Metha Palmhus Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Annonce