Annonce
Fredericia

Bøde: Direkte adgang fra toilet til lokale med madvarer koster pizzabager 5.000 kroner i bøde

Kunder, som står ved disken, kan se ind i lokalet, hvorfra der er adgang til toilettet. Toilettet er bag den hvide dør. Foto: Steen Højgaard
Det er ikke tilladt at have direkte adgang mellem toilet og et lokale med madvarer. Derfor har Fødevarestyrelsen pålagt en pizza-bager i Erritsø at betale en bøde.

Erritsø: Top Pizza på Gl. Landevej 36 skal betale en bøde på 5.000 kroner, efter at Fødevarestyrelsen to gange inden for nogle måneder har været på besøg.

Under et besøg i maj blev det indskærpet, at der ikke må være direkte adgang fra et toilet til et lokale, hvor der håndteres fødevarer.

Ved det besøg blev det konstateret, at der i lokalet ved siden af toilettet stod køleskab og fryser, og at der blev opbevaret pizzabakker.

Det fremgår af kontrol-rapporterne fra Fødevarestyrelsen, og ifølge rapporterne var reaktionen fra pizza-bageren første gang, at man ville finde en løsning.

Samtidig blev der fra Fødevarestyrelsens side ifølge rapporten vejledt om regler for forrum for toilet og herunder, at forrummet skal fungere som sluse for bakterier fra toilettet. Ingen må altså kunne komme direkte fra et toilet til et lokale med fødevarer.

Annonce
I mange år har der været en pizza-bager her på Gl. Landevej i Erritsø. Foto: Steen Højgaard

Ellers tilfreds

Bortset fra det manglende forrum var Fødevarestyrelsen godt tilfreds efter det første besøg 7.maj.

Det gælder både, hvad angår håndtering af fødevarer på køl, rengøring, generel vedligeholdelse af relevante lokaler og firmaets egen kontrol med hensyn til opvarmning, nedkøling og opbevaring af fødevarer.

Der blev ifølge den offentligt tilgængelige rapport i maj brugt en time på kontrollen hos Top Pizza, og det var ifølge rapporten en ordinær kontrol.

Ekstra kontrol

Men der blev foretaget en ekstra kontrol fredag 5. juli, og udover bøden, som blev et resultat af det besøg, skal Top Pizza betale 1.200 kroner for kontrolbesøget.

Efter genbesøget 5. juli har Fødevarestyrelsen noteret, at der ifølge Top Pizza vil blive etableret et forrum til toilettet, der i øvrigt ikke er et kundetoilet. Der er alene tale om et toilet til medarbejdere.

Også ved det besøg konstaterede Fødevarestyrelsen, at rengøringen i områder, hvor der arbejdes med mad, er i orden hos Top Pizza, og at emballage af plast er velegnet til kontakt med fødevarer.

Efter endnu et besøg hos Top Pizza i Erritsø skrev Fødevarestyrelsen sådan i kontrolrapporten. Foto: Steen Højgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];