Annonce
Trekantområdet

Rejsegilde for 465 kvadratmeter på Bøgelund: Unge glæder sig til nyt hjem

Søren Ærø, forstander på Bøgelund Center for Udvikling, fortalte ved rejsegildet om det nye byggeri, som institutionens unge beboere får glæde af. Foto: Anders Kynde
Rammerne omkring Bøgelund Center for Udvikling er bogstaveligt talt i udvikling. Torsdag var der rejsegilde på en 465 kvadratmeter stor bygning, der skal rumme otte boliger til de unge på bostedet.
Annonce

Jelling: - Du kan godt glæde dig.

20-årige Jackie Bruun har et stort smil fra det ene øre til det andet. Fuld af forventning viser han avisens reporter hen til den lejlighed, som til foråret bliver hans nye hjem. Det er den første lejlighed i bygningen, som i alt kommer til at rumme otte små lejligheder på omkring 30 kvadratmeter.

Indtil videre syner lejligheden ikke af så meget udover de store betonelementer, som udgør vægge, loft og gulv. Men Jackie Bruun har allerede gjort sig mange tanker om indretningen.

- Her skal der være nogle ordentlige højttalere, siger han og peger op på væggen.

Endnu vigtigere for ham er det, at der lige udenfor lejligheden bliver lavet en indhegning med dyr. Meningen er, at der både skal være geder og kaniner, og Jackie Bruun har fået ansvaret for at passe dem.

- Min store interesse er dyr. Jeg er også i praktik i Givskud Zoo en dag om ugen, fortæller han.

Det er vigtigt, at de unge får følelsen af at bo i deres egen lejlighed med egen nøgle.

Søren Ærø, forstander på Bøgelund Center for Udvikling

Annonce

Bygger på mosebund

Vi er på Plantagevej 2A, som er hjemstedet for Bøgelund Center for Udvikling. Et opholdssted for unge og voksne med sociale og psykiske udfordringer. Her har ungegruppen boet i pavilloner, siden det tidligere bosted på ejendommen Bøgelund ved Hopballe blev solgt sidste år.

Men nu kan de altså se frem til større lejligheder med entre, toilet og badeværelse samt et værelse på 16 kvadratmeter.

- Vi respekterer, at det er unge, myndige mennesker med rettigheder lige som de fleste andre. Det er vigtigt, at de unge får følelsen af at bo i deres egen lejlighed med egen nøgle. Det betyder også, at hver gang vi skal ind til dem, vil vi naturligvis banke på døren, forklarer Søren Ærø, forstander på Bøgelund Center for Udvikling.

Søren Ærø fortæller, at processen med at få sat gang i byggeriet ikke har været helt problemfri. Da han troede, at lokalplanen var ved at være godkendt, viste det sig, at den slet ikke var taget op.

- Det betød, at da vi endelig fik godkendelsen i august, skulle der for alvor sættes gang i sagerne. Men vi havde dårligt været i gang i en uges tid, da de fra Geoteknisk Institut undersøgte jorden og kunne konstatere, at det var en gammel mosebund, vi havde valgt at bygge på. Hvor det er dybest, er der gravet 4,5 meter ned for at finde stabilt fundament. Der er kørt en del læs jord hertil, så nu burde det være funderet godt, siger han.

Annonce

Mere privatliv

En anden af de kommende beboere i de nye lejligheder bliver 21-årige Vikkas Vimalarasan. Også han glæder sig til flytningen.

- Det bliver nyt og spændende. Og så det bliver det dejligt at få sit helt eget toilet og badeværelse. Så kan jeg gå i bad, lige når det passer mig, siger Vikkas Vimalarasan.

Det forventes, at de unge kan flytte ind i nybyggeriet omkring 1. april 2020.

Bøgelund forbliver Bøgelund

I flere år har Bøgelund Center for Udvikling både haft adresse på Plantagevej i Jelling og Bøgelundvej ved Hopballe.

Men efter ejendommen Bøgelund blev solgt sidste år, har institutionens adresse ikke længere noget med Bøgelund at gøre. Det får dog ingen betydning for institutionens navn.

- Navnet forbliver med at være Bøgelund Center for Udvikling. Vi havde overvejet at skifte det, og vi havde også et kommunikationsbureau til at hjælpe os. Der var et godt bud på bordet, men i sidste ende besluttede vi for at bevare det nuværende navn, fordi det er det, folk kender, forklarer forstander Søren Ærø.

Når Jackie Bruun flytter ind i den nye lejlighed, får han første parket til kaninburet (i baggrunden af billedet), hvor hans kanin bor. Foto: Anders Kynde
Første spadestik blev taget i august, og det forventes at være klar til indflytning i april 2020. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce