Annonce
Børkop

Børkop bliver stedet, hvor der politisk gøres midtvejsstatus

Der var trængsel i Markant i 2017, da der blev afholdt vælgermøde før kommunalvalget. Og nu venter et midtvejsvælgermøde. Arkivfoto
21. november er det to år siden, at vi stemte til seneste kommunalvalg, og derfor vil Børkop Lokalråd og Vejle Amts Folkeblad afholde et midtvejsvælgermøde. Det kommer til at finde sted i Markant i Børkop.
Annonce

Børkop: Meget kan ske på to år. Både de to seneste år, som er gået. Og på de to år, som venter.

Og torsdag 21. november er det lige præcis to år siden, at borgerne i Vejle Kommune stemte et nyt byråd ind i byrådssalen.

Men hvordan står det til her to år efter? Og hvad venter i de næste to år, inden næste valg?

Det er spørgsmål, som vi vil prøve at få besvaret, når der torsdag 21. november holdes midtvejsvælgermøde i Børkop. Det er Børkop Lokalråd, som står bag idéen, og Vejle Amts Folkeblad samarbejder med lokalrådet om at få skabt en god og spændende aften, hvor der vil være godt gang i debatten.

- Det er en måde at få en status over, hvad har politikerne opnået og selvfølgelig også få kigget frem på den periode, som venter. For er vi på rette spor, eller hvordan set det ud? Vi stikker lige en politisk finger i jorden og finder ud af status her halvvejs gennem valgperioden. Ikke kun lokalt men også set ud over hele kommunen, forklarer Bjarne Andersen, der er formand for Børkop Lokalråd.

De syv deltager

Alle syv partier i Vejle Byråd stiller med én debattør.

Der er tale om: Jens Ejner Christensen (V), Søren Peschardt (S), Dan Arnløv Jørgensen (K), Morten Kristensen (SF), Kenneth Fredslund Petersen (DF), Torben Elsig-Pedersen (R) og Anja Daugaard (LA).

Der vil være plads til cirka 125 tilhørere til midtvejsvælgermødet, og der vil være tilmelding forinden. Hvordan det kommer til at ske, vil blive meldt ud indenfor den kommende uges tid.

Annonce

Alle er med

Der er i alt syv partier i Vejle Byråd, og hvert parti må stille med en kandidat, for ellers bliver det for omfattende. Alle syv partier har meldt deres ankomst, og blandt deltagerne finder man borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Vejle Amts Folkeblads politiske journalist, Kaare Johansen, vil styre slagets gang og stille spørgsmål og søge svar fra det forskellige deltagere.

Hos Vejle Amts Folkeblad ser man frem til det lidt utraditionelle vælgermøde, for den slags finder som regel sted i perioden op til et valg. Men her er der lang tid til, at politikerne skal møde vælgernes dom i stemmeboksen.

- Det er altid en fin idé at lade borgerne og politikerne mødes til dialog. Og det må gerne ske løbende, så sådan et midtvejsvælgermøde bakker vi bestemt op omkring. Der er helt sikkert gode emner, som kan blive debatteret, og det bliver muligt lige at få fingeren på pulsen og mærke, hvad der rører sig. Er der løfter, som er blevet opfyldt, og er der løfter, som ikke er blevet opfyldt, siger Mogens Gregers Madsen, der er chefredaktør på Vejle Amts Folkeblad.

Han og lokalredaktør for Bøkopområdet, Jørgen Flindt, vil også deltage i mødet, som kommer til at finde sted i Markant i Børkop. Der er start klokken 19. Der er tilmelding til mødet, og hvordan det kan ske, meldes snart ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce