Annonce
Erhverv

Børkop-frisør optaget i broderskab med lædervest

Sara Karimi Johansen i salonen i Børkop, iført vesten som signalerer, at hun er medlem af Rogue Barber Brotherhood. Foto: Benny F. Nielsen
børkop - Stilen er rå og medlemmerne af Rogue Barber Brotherhood har lædervest på, når de mødes fire gang om året. Men selvom det kunne lyde som en rå rockerbande, så er det faktisk en gruppe af frisører, som har passion for herrehår.

Klipning af herrehår og skæg får nemlig ikke lige så meget opmærksomhed i branchen som damehår, og det vil Rogue Barber Brotherhood gerne lave om på. Broderskabets nyeste medlem hedder Sara Karimi Johansen, 27 år, fra Brejning og er frisør hos Passion by Bjerring i Børkop.

- Det var en drøm der gik i opfyldelse, da jeg blev medlem af Rogue Barber Brotherhood. Det er de bedste frisører indenfor herrehår, som kommer der. Så jeg kommer til at lære så meget. Og så havde jeg ikke regnet med, at jeg ville komme med så hurtigt, for jeg er stadigvæk nyuddannet, fortæller Sara Karimi Johansen.

Men da en af Rogue Barber Brotherhoods stiftere holdt et kursus om klipning af herrehår i salonen i Børkop, anbefalede han Sara Karimi Johansen til broderskabet. En passion og interesse for herrehår og skæg er nemlig et krav for at blive medlem, og det har Sara Karimi Johansen.
Vesten har flere forskellige mærker, som symboliserer broderskabet. Her RBB - Rogue Barber Brotherhood. Foto: Benny F. Nielsen

Mænd går all-in

- Jeg har altid vist, at jeg gerne ville være frisør. Men interessen for herrerne kom, mens jeg var elev. Når man først har fået mændene overtalt, så kan man få lov til at lave mange flere spændende frisurer og mønstre. Så er de klar til at gå all-in, forklarer Sara Karimi Johansen.

Sara Karimi Johansen er det eneste jyske medlem af Rogue Barber Brotherhood, som på landsplan tæller 20 frisører. På verdensplan er der 100 medlemmer, som alle går med de samme læderveste med mærker, så medlemmerne kan kende hinanden. Lige nu har Sara Karimi Johansen status af "Legion", fordi hun er nyt medlem.

Hvis hun klarer sig godt, bliver hun forfremmet til "Bird". Hun har også valgt sig kunstnernavnet "Figther". Den største oplevelse indtil videre har dog været at møde Jesper Dyrby, den ene af foreningens fire stiftere.

Han har en rå salon i en industribygning i Odense, hvor gulvet er af beton, udsmykningen gamle militærvåben og to militærbiler i baggården. Sara Karimi Johansen er fascineret af Jesper Dyrbys stil og drømmer også om at få sin egen salon en dag.
- Lige nu er jeg meget glad, hvor jeg er. Men på et tidspunkt skal jeg væk og prøve noget nyt og måske endda åbne min egen herresalon. Og så drømmer jeg selvfølgelig om at blive en af de bedste i faget. Men der er lidt vej endnu, siger Sara Karimi Johansen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Bredt forlig på plads: Flere upopulære spareforslag blev pillet af bordet

Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Annonce