Annonce
Fredericia

Børn og små elever får plan for genåbning af hverdag efter påske

Hvis fredericianerne fortsætter med at holde afstand hen over påsken, kan daginstititutioner og skolernes yngste klassetrin genåbnes. Lige nu arbejder kommunen på højtryk for at finde en sikker køreplan. Foto: Peter Leth-Larsen
Fredericia Kommune arbejder på højtryk med det praktiske. Stort puslespil, hvis behersket adfærd i samfundet i påsken betyder, at daginstitutioner og lave klassetrin kan fungere igen.

Fredericia: Senest tirsdag efter påske har Fredericia Kommune en plan klar for en mulig, gradvis, forsigtig genåbning af dele af børnepasnings- og skoleområdet.

Det oplyser kommunen onsdag på sit intranet til forældre:

- Planlægningen sker i tæt samarbejde med medarbejdere, bestyrelser, faglige organisationer og ledelse.

- Vi følger de retningslinjer, vi modtager fra de nationale myndigheder, og vi vil være helt sikre på, at vi får taget alle de nødvendige forholdsregler på de enkelte steder, før de åbnes op, understreger kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe.

Konkrete planer og åbninger kan være forskellige fra matrikel til matrikel, altså fra skole til skole og fra institution til institution.

Vi følger de retningslinjer, vi modtager fra de nationale myndigheder, og vi vil være helt sikre på, at vi får taget alle de nødvendige forholdsregler på de enkelte steder, før de åbnes op.

Fredericias kommunaldirektør, Annemarie Schou Zacho-Broe

Kun åbent hvis:

Hvis der holdes tilstrækkelig afstand i samfundet hen over helligdagene - og hvis tallene for smittede og alvorligt syge tilsiger det - agter regeringen på baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefalinger at lade børn komme i børnehave og vuggestue igen og åbne for undervisning på 0. til 5. klassetrin.

En række andre og mere specialiserede pasnings- og undervisningstilbud omfattes ligeledes af planerne.

De ældre folkeskoleelever, elever på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser skal derimod fortsat undervises hjemme og online.

Annonce

Sidste skoledag?

I den forbindelse følger Fredericia Kommune naturligvis også de udstukne retningslinjer om, at eksaminer i folkeskolen er aflyst.

Årskaraktererne ophøjes til afsluttende bedømmelse i år. De skal altså bruges i ansøgningen om at komme på gymnasiet og andre ungdomsuddannelser.

Kommunaldirektøren oplyser, at der arbejdes på at få et overblik over muligheder for både rådgivning og støtte til de store elever og deres forældre - samt at der kommer en melding om elevernes fejring af sidste skoledag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Angriber overstrålede alle, da FC Fredericia gav HB Køge smæk

Fredericia

Plejehjems-ansatte træder frem: Vi kan ikke genkende historien om dårligt arbejdsmiljø

Annonce