Annonce
Fredericia

Børne-bio: Billetterne er revet væk til film for de mindste

- Vi er begejstrede for at se, at billetterne alle gange er blevet revet væk, siger bibliotekschef Jytte Bræmer. Arkivfoto: Peter Honoré
Bibliotek og biograf samarbejder om specielle børne-forestillinger, og det sker med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Fredericia: Fire onsdage i foråret og efteråret myldrer det med små biografgængere, der er på vej til oplevelser i biografen Panorama.

Før det officielle program går i gang, fyldes Panoramas ventesal om formiddagen med forventningsfulde stemmer, håb om popcorn og ekkoet fra hundrede små fodtrin på de høje trapper.

Det skyldes, at Fredericia Bibliotek i samarbejde med Panorama har lanceret et tilbud til de mindste biografgængere i kommunen.

En gang om måneden i efteråret og foråret holdes børne-bio i Panoramas biografsal.

- Vi er begejstrede for at se, at billetterne alle gange er blevet revet væk. For børnene er det en særlig oplevelse at komme i biografen for første gang, og vi viser en række rørende, charmerende og unikke børnefilm på hver fem til 10 minutter produceret med støtte fra DFI.

Det står for Det Danske Filminstitut.

- Udover at skabe fundament for en blomstrende børnekultur her i Fredericia bliver børnebiffen en kanal for de korte film, der ellers ikke ville komme ud over rampen til publikum, siger bibliotekschef Jytte Bræmer.

- Biblioteket er derfor rigtig glade for vores samarbejde med Panorama-biografen og for at kunne støtte kulturelle tilbud til børn i Fredericia Kommune. Lyset dæmpes, og selv om der er mange børn, sidder de fleste pænt og stille, mens de venter på, at filmene går i gang.

- Det er i sig selv en oplevelse at lære, hvordan man opfører sig i en biografsal med mange mennesker. Undervejs er der både plads til latter, tårer og en smule gys, når filmene ruller henover lærredet, fortsætter Jytte Bræmer. /SH

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce