Annonce
Fredericia

Børne-bio: Billetterne er revet væk til film for de mindste

- Vi er begejstrede for at se, at billetterne alle gange er blevet revet væk, siger bibliotekschef Jytte Bræmer. Arkivfoto: Peter Honoré
Bibliotek og biograf samarbejder om specielle børne-forestillinger, og det sker med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Fredericia: Fire onsdage i foråret og efteråret myldrer det med små biografgængere, der er på vej til oplevelser i biografen Panorama.

Før det officielle program går i gang, fyldes Panoramas ventesal om formiddagen med forventningsfulde stemmer, håb om popcorn og ekkoet fra hundrede små fodtrin på de høje trapper.

Det skyldes, at Fredericia Bibliotek i samarbejde med Panorama har lanceret et tilbud til de mindste biografgængere i kommunen.

En gang om måneden i efteråret og foråret holdes børne-bio i Panoramas biografsal.

- Vi er begejstrede for at se, at billetterne alle gange er blevet revet væk. For børnene er det en særlig oplevelse at komme i biografen for første gang, og vi viser en række rørende, charmerende og unikke børnefilm på hver fem til 10 minutter produceret med støtte fra DFI.

Det står for Det Danske Filminstitut.

- Udover at skabe fundament for en blomstrende børnekultur her i Fredericia bliver børnebiffen en kanal for de korte film, der ellers ikke ville komme ud over rampen til publikum, siger bibliotekschef Jytte Bræmer.

- Biblioteket er derfor rigtig glade for vores samarbejde med Panorama-biografen og for at kunne støtte kulturelle tilbud til børn i Fredericia Kommune. Lyset dæmpes, og selv om der er mange børn, sidder de fleste pænt og stille, mens de venter på, at filmene går i gang.

- Det er i sig selv en oplevelse at lære, hvordan man opfører sig i en biografsal med mange mennesker. Undervejs er der både plads til latter, tårer og en smule gys, når filmene ruller henover lærredet, fortsætter Jytte Bræmer. /SH

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter politisk pres: Nu inviterer kommunen til borgermøde om Dan Gødning

Kultur

Dodo & The Dodos i Eksercerhuset i 2020

Indland

Henriette Zobel er død 

Fredericia

Politikere ønsker borgermøde om Dan Gødning A/S-tankanlæg - hvad synes du?

Annonce