Annonce
Danmark

Børnebøger: Hvad er bedst, det velkendte eller eventyret?

De to venner gør alting sammen, men en dag begynder Lillemyr at drømme om noget andet end havregrød. Illustration fra bogen.

Hvad er bedst, det velkendte eller eventyret? Det spørgsmål stiller Siri Melchiors børnebøger om vennerne Storemyr og Lillemyr, der bor alene sammen i en skov. Bøgerne er sjældent charmerende, både i tegnestilen og i fortællingerne, der er variationer over temaet udlængsel og hjemve.

Storemyr og Lillemyr er bedste venner, og de gør alting sammen og altid det samme. Om mandagen vasker de tøj, om tirsdagen slår de kolbøtter, om onsdagen skurer de græs og så videre.

I "Storemyr og Lillemyr - bjerget i skoven" fantaserer Lillemyr om, hvad der findes uden for den velkendte skov, de bor i. Storemyr er ikke nysgerrig. Pludselig en dag står der et højt bjerg på deres græsplæne. Lillemyr kravler straks op på tinderne og opdager, at der findes en verden uden for skoven, havet. Storemyr vil ikke op, men kravler alligevel op efter Lillemyr, da aftensmaden risikerer at blive kold.

"Storemyr og Lillemyr - rejsen til havet" handler om, hvordan Lillemyr pludselig ikke kan spise den velkendte havregrød og pølser. Hun vil have "alt godt fra havet", som vennerne har hørt om i fjernsynet. Så må vennerne drage sammen ud af skoven og til havet.

Historierne om Storemyr og Lillemyr er enkle, men velfortalte eventyr om venner, der gør alting sammen, selvom de har et forskelligt gemyt. Siri Melchior, som står bag både tekst og billeder, er illustrator og animator. Hun er kendt for serien om "Rita og Krokodille" og står blandt andet bag illustrationere til Kim Fupz Aakesons bøger om Lili.

Børnebog

Siri Melchior: "Storemyr og Lillemyr - bjerget i skoven"

Siri Melchior: "Storemyr og Lillemyr - rejsen til havet"

Begge 32 sider, Gyldendal

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];