Annonce
Fredericia

Børnehave er corona-ramt: 15 børn og fem voksne sendt hjem

En medarbejder i institutionen Klokkefrøen er testet positiv for corona. Arkivfoto: Christian Brandt
15 børn og fem ansatte er hjemsendt fra Børnehuset Klokkefrøen i Pjedsted. En ansat fik i weekenden konstateret en positiv corona-test.
Annonce

Pjedsted: Børnehuset Klokkefrøen er ramt af en positiv corona-test.

Derfor er 15 børn i 0-2 års alderen ikke kommet i vuggestuen mandag, og fem medarbejdere bliver også hjemme. Én af medarbejderne er testet positiv for covid-19, og leder Annette Dahl-Schmidt fik beskeden lørdag formiddag.

- Vi har sendt alle børn i yngste og mellemste vuggestuegruppe hjem - og alt personale. Så bliver de testet to gange, inden de kommer igen, siger Annette Dahl-Schmidt.

Annonce

Kan vælge test

I alt er der 56 børn indskrevet i institutionen, men det er altså kun de børn og medarbejdere, der har haft nær kontakt med den smittede, som er sendt hjem.


Hvis de ikke har nogen symptomer, må de gerne komme igen

Annette Dahl-Schmidt


De hjemsendte børn er helt små, og der er forskellige valgmuligheder for forældrene. Enten skal børnene testes, eller også skal de isolere sig hjemme med forældrene.

- De må blive hjemme i syv dage, og hvis de ikke har nogen symptomer, må de gerne komme igen, siger lederen om muligheden for børn, som ikke vil lade deres små børn pode ved en covid-19 test.

En anden mulighed er at få en henvisning til en covid-19 test via lægen. En negativ test er en returbillet til daginstitutionen.

- Hvis de vælger at teste dem på fjerdedagen, skal de testes igen på sjettedagen. De kan også vælge bare at få dem testet på sjettedagen, fortæller Annette Dahl-Schmidt om de retningslinjer, hun har fået fra sundhedsmyndighederne.

Annonce

Forstående forældre

Lederen fortæller, at forældre har modtaget beskeden med forståelse, da det høje smittetal i Fredericia jo er velkendt.

- Det er jo en træls situation, men vi går bare og krydser fingre. Indtil nu er der kommet nogle negative svar, men der er ikke kommet så mange endnu. Hvis der kommer flere positive svar, er det forfra igen med kontakt til kommunen, siger lederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Politikere vil bekæmpe problemet med larm: - Støjgener fra trafik er et paradoks

Annonce