Annonce
Fredericia

Den ene mangler plads - den anden har rigeligt: Børnehaven og fodboldklubben hjælper hinanden

Melias og Viola laver juletræer. Og der er fred og ro til det, fordi Giraffen-gruppen har lånt sig til ekstra plads og luft. Foto: Peter Friis Autzen
Når den ene mangler plads, og den anden har rigeligt, er det let at finde ud af noget sammen. Sådan er det med Labyrinten og F'erne.
Annonce

Fredericia: Klubhuset hos Fredericias Forenede Fodboldklubber, F'erne, runger af Lucia-sang. En flok julespændte børn fra børnehaven Labyrinten går på række, mens de prøver at synge med, gå i takt og ikke løbe rundt i små cirkler - alt sammen på samme tid. Det er svært - faktisk næsten helt umuligt - men meget, meget hyggeligt.

Børnene er fra Giraffen-stuen hos Labyrinten, den kommunale børnehave godt 400 meter herfra. De har fået lov at låne klubhuset for at hygge sig med opgaver, farvelægning, sange og andet nogle gange om ugen. Som tak for venligheden har de julepyntet klubhuset, så ingen kan være i lokalet uden at få et snert af juleglæde i hjertet.

- Vi manglede noget plads og havde set huset her, når vi gik tur forbi her. Så skrev vi til klubbens bestyrelse og spurgte, om vi måtte låne et lokale. Og det måtte vi. De har været så venlige og åbne, siger pædagog Pia Meyer, mens drenge og piger sidder ved bord bag hende - i fuld gang med tusher, sakse, snak og hygge.

Hos klubben syntes man, at samarbejdet var helt naturligt, og de har - helt uden bagtanker - åbnet dørene for børnene og deres voksne.

- Men hvis vi får nye medlemmer ud af, vil det da være super. Vi kunne godt bruge lidt flere piger i de yngste årgange, siger klubhusbestyrer Frank Jensen, som synes, at samarbejdet er aldeles uproblematisk.

Faktisk har klubben fået nye medlemmer i de yngste grupper, siden Labyrint-børnene flyttede ind for nogle måneder siden. Men om der er en sammenhæng, vides ikke.

Frank Jensen glæder sig over gæsterne, som altid rydder pænt op efter sig selv. Og børnehavens voksne glæder sig over den ekstra luft og ro, det giver at kunne trække husets ældste børnegruppe ud af den trange børnehave nogle timer hver uge.

- Det er en dejlig måde at være i by sammen, at man kan hjælpe hinanden på den her måde, siger pædagog Pia Meyer.

- Se, en papegøje lissom dem ovre i legeparken, siger Casandra. Hun er fra Giraffen-gruppen i børnehaven Labrinten, som har lånt sig til ekstra plads hos F'erne - ved bare at spørge. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Et klubhus er sejt

Også blandt børnene er der glæde over at låne klubhuset.

- Har du set den store græsplæne udenfor, spørger femårige Melias.

Han kender en tegnefilm, hvor en går i klubhus, så Melias synes, det er ret sejt at låne et klubhus.

Det synes Viola på seks år også.

- Jeg kan ikke spille fodbold, siger hun.

- Det kan jeg. Det kan min morfar også. Han går også i klubhus, men han går ikke i det her klubhus. Han går i et andet klubhus, siger Melias.

De to er gang med at klippe juletræer.

Annonce

Opgaver og hygge

Ved et andet bord sidder Casandra på fem år.

- Jeg skal være storesøster. Jeg tegner en papegøje. Ligesom dem, de har ovre i legeparken, siger hun og peger ud ad vinduet hen over boldbanen udenfor.

Overfor hende sidder Niklas, som også er fem år. Han kan godt lide fodbold.

- Jeg kender en, der spiller fodbold. Men han går ikke i børnehaven længere, siger han.

Elanor på fem år er ved at finde dyr på et opgaveark. Det er ikke helt let, men heller ikke rigtig svært, forklarer hun, mens Helene rækker over for strækker sig næsten en halv meter længere for at nå den sorte tusch.

Uuuughnhh, den sorte tusch ligger langt væk, synes Helene, der strækker sig hen over Elanors opgaveark. Foto: Peter Friis Autzen
- Det er dejligt at kunne hjælpe med lidt ekstra plads. Og vi har jo plads til det, siger klubhusleder hos F'erne, Frank Jensen. Foto: Peter Friis Autzen
Pædagog Pia Meyer fra Labyrinten nyder, at gruppen har fået mere plads og ro ved at kunne trække ud af den lidt trange børnehave til det store lokale i F'ernes klubhus. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce