Annonce
Læserbrev

Børnene ud af Sjælsmark

Annonce

Læserbrev: En af SF’s valgkampsmærkesager var at få asylbørnene ud af Sjælsmark, fordi de ikke skal bøde for, at deres forældre ikke rejser hjem trods det, at de er afviste. Nu sker det endelig.

En ny aftale som regeringen har indgået med bl.a. SF sikrer nemlig, at børnene fremover indlogeres under forhold, der følger alle Røde Kors’ anbefalinger med ret til at gå i almindelig folkeskole, daginstitutioner med specialmedarbejdere, ret til at egen lave mad og ret til et mere almindeligt familieliv. Samtidig gør vi op med alle de meningsløse restriktioner, Inger Støjberg trak ned over børnene.

Endelig er det vigtigt, at det ikke længere er Kriminalforsorgen, der skal drive centeret, og det ikke hegnes ind som et fængsel. Intet barn skal vokse op under fængsellignende forhold.

Tallene viser, hvorfor aftalen er vigtig: 80 procent af børnene på Sjælsmark er i risiko for at udvikle en psykiatrisk diagnose. Over halvdelen af dem gør det sandsynligvis, og halvdelen af de 11-17 årige viser tydelige symptomer på PTSD. Det kan vi ikke være bekendt. I Danmark bryster vi os af ikke at gøre børn fortræd. Men så længe der har været børn på Sjælsmark, er det et forlorent selvbillede.

Karina Lorentzen Dehnhardt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce