Annonce
Læserbrev

Børnene ud af Sjælsmark

Læserbrev: En af SF’s valgkampsmærkesager var at få asylbørnene ud af Sjælsmark, fordi de ikke skal bøde for, at deres forældre ikke rejser hjem trods det, at de er afviste. Nu sker det endelig.

En ny aftale som regeringen har indgået med bl.a. SF sikrer nemlig, at børnene fremover indlogeres under forhold, der følger alle Røde Kors’ anbefalinger med ret til at gå i almindelig folkeskole, daginstitutioner med specialmedarbejdere, ret til at egen lave mad og ret til et mere almindeligt familieliv. Samtidig gør vi op med alle de meningsløse restriktioner, Inger Støjberg trak ned over børnene.

Endelig er det vigtigt, at det ikke længere er Kriminalforsorgen, der skal drive centeret, og det ikke hegnes ind som et fængsel. Intet barn skal vokse op under fængsellignende forhold.

Tallene viser, hvorfor aftalen er vigtig: 80 procent af børnene på Sjælsmark er i risiko for at udvikle en psykiatrisk diagnose. Over halvdelen af dem gør det sandsynligvis, og halvdelen af de 11-17 årige viser tydelige symptomer på PTSD. Det kan vi ikke være bekendt. I Danmark bryster vi os af ikke at gøre børn fortræd. Men så længe der har været børn på Sjælsmark, er det et forlorent selvbillede.

Annonce
Karina Lorentzen Dehnhardt
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dodo & The Dodos i Eksercerhuset i 2020

Læserbrev

Landmand fra Vejle: Fødevare-produktionen er i fare

Læserbrev: Mange går naturligt nok op i miljøet og klimaet, men hvem bekymrer sig egentlig om, hvem der skal stå for den fremtidige fødevare-produktion? Jeg har været mælkeproducent i 40 år. De første syv år følte jeg mig "fri". Men så opdagede man tre døde hummere i Kattegat, og en helt uberettiget heksejagt er derefter gået ind på mit erhverv, i stedet for at man nogensinde har taget rensningsanlæggenes udledninger alvorligt. I dag plager overregulering og bureaukrati landmændene med det sikre resultat, at vi i en verden med en hastigt voksende befolkning kommer til at mangle fødevare-producenter i fremtiden. Politikerne har formået at skræmme en halv generation af unge landmænd væk ved at italesætte miljøproblemer, der ikke findes, samt fup-og-fidus-økologien som det eneste saliggørende. Jeg har nok plantet 40.000 træer i min levetid samt dyrket arealer, der dagligt optager masser af CO2 - planteavl gavner nemlig i dén grad klimaregnskabet. Hvor mange har gjort en tilsvarende indsats? I hvert fald ikke de virkelighedsfjerne politikere og bureaukrater, som med garanti aldrig selv har haft jord under neglene, og som senest har beskudt os med nye meningsløse krav om efterafgrøder, der ødelægger både indtjening og humør hos mig og mine kolleger, og som intet batter. At være landmand er et fantastisk job og livsstil, hvis vi får lov til at passe vores arbejde. Men det kræver, at vi ikke svines til af medier og meningsdannere, men bare en gang imellem får at vide, at vi faktisk er gode til det, vi laver. Dét kunne give energi til at yde en endnu bedre indsats, så du også fremadrettet har mad på bordet.

Annonce