Annonce
Debat

Børns trivsel: Ansvaret starter i hjemmet

Christa Laursen. Arkivfoto: Mads Hansen
Annonce

Læserbrev: Børns trivsel i børnehaver er et varmt emne og helt klart også godt at sætte fokus på, og forhåbentligt giver det anledning til handlinger i hjemmet, institutioner, politisk m.m.

Jeg vil lufte mine tanker, men først sige, at pædagoger, hjælpere m.fl. gør et fantastik arbejde hver dag, får motiveret vore børn og giver dem en god dag, så hvorfor sker det, at de indimellem måske råber højt?

Jo, måske for at afværge, at et barn slår et andet, måske er der et barn, der vil dominere, så de mere stille børn ikke får muligheden for at komme til. Der kan være mange årsager, men selvom vi alle har de sødeste og dejligste børn i denne verden, så kan vi som forældre ikke løbe fra, at ansvaret er vores.

Hvad sker der i hjemmet? Råbes der, hvis...? Snakker man så bagefter om, hvorfor der blev råbt eller skældt ud, så forståelsen i hjemmet er til stede?

Eller er der nogle, der har travlt med mobilen og ligegyldige sms'er eller Facebook-opslag eller snak med andre - snakke, der fint kunne vente?


Man siger: Kør bil, når du kører bil. Jeg siger: Vær der for dit barn, når barnet er der, og vent så med at svare på diverse sms'er m.m., indtil der er en stille stund.

Christa Laursen


Man siger: Kør bil, når du kører bil. Jeg siger: Vær der for dit barn, når barnet er der, og vent så med at svare på diverse sms'er m.m., indtil der er en stille stund.

Hvad er vigtigst: barnet eller ligegyldige snakke/mails?

Heldigvis siger langt de fleste selvfølgelig, at børnene er de vigtigste (eller?).

Børn prøver også at skabe opmærksomhed på deres måde.

Tænker også på de skønne mennesker, der passer vore børn. De lever hver dag i den larm, som også opleves, måske fordi det må man godt hjemme, eller der skal vises kræfter eller andet.

Børn er skønne, børn skal have lov til at være børn, men det er en ret for alle børn - også de mere stille.

Pædagoger og hjælpere skal opleve skønne arbejdsdage, hvor der godt kan opstå lidt uroligheder i dagligdagen, men det plejer de at løse på flot vis, så mine tanker her er såmænd blot, at vi har alle et ansvar, men ansvaret starter i hjemmet.

Politisk må trivsel, glæde, gode rammer og åbenhed være i højsædet, da vore børn/børnebørn skal bringe gode oplevelser, retfærdighed, åbenhed og nul mobning med ind i deres fremtid.

Når undertegnede så lige peger på mobilen i hjemmet, er det ikke det eneste, men jeg ser folk komme kørende med barnevogn og klapvogn, sidder på legepladser og i hjemmet og har travlt med mobilen.

En lille dreng, der ked af det, siger: "Bare jeg var en telefon; så holdt de mig i hånden, snakkede med mig og kiggede på mig."

Jeg er ikke frelst, men måske heldig ikke at have mobil dengang, mine unger var små, og i dag har jeg kvalitetstid med børnebørnene, og mobilen er slukket, når vi er sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Fredericia For abonnenter

Konkursbo dækker ikke tab: Trofast teatergæst insisterer på at tabte billetter byttes med nye

Annonce