Annonce
Fredericia

Babysæl tog en slapper på Østerstrand - bag politiafspærring

Bag stribet strimmel tog babysælen en slapper i morgensolen. Foto: Nana Hanghøj
En lille babysæl var torsdag morgen genstand for stor opmærksomhed fra morgenbaderne på Østerstrand. Politiet havde sikret den ro med afspærring efter anmeldelse onsdag aften.
Annonce

Fredericia: Det er en helt naturlig ting, at babysæler svømmer for tæt på land og overraskes af lavvande.

- Hvis det sker, så tager de en slapper på stranden og venter på mor. Den kan være væk i mange timer, men så kommer den tilbage og kalder på unger, og den får sig krabbet ned til vandet igen og svømmer væk, siger naturvejleder i Fredericia Kommune Bjarne Christensen.

Naturvejleder om babysæler

Han er noget overrasket over, at der bliver sat politiafspærring op omkring sælen, for det er bare naturens gang.

- Det er helt naturligt, men det er altid noget andet, når det sker inde i et byområde. Men så får den da i hvert fald ro, og det er det vigtigste. Man skal lade den ligge, formaner Bjarne Christensen.


Hvis det er for at holde nysgerrige væk, så er det selvfølgelig ok, men den ligger bare og venter på mor. Det kan vare mange timer. Den slapper bare af på den bedste strand i byen.

Naturvejleder Bjarne Christensen


Blandt morgenbaderne på den lune sommermorgen er der stor interesse for den lille sæl, som følges nøje i den bestræbelser på at komme til havs igen.

- Det er fint, at der er spærret af, for så sikrer man vel, at hundelufterne har deres hunde i snor og holder sig fra sælen, lyder det fra cirkelbroen.

Morgenbaderne fik både dukkert og et glimt af særlig natur, da de kunne følge den lille babysæl krabbe rundt i sandet og vente på sin mor. Foto: Nana Hanghøj

Hvem der har slået alarm til politiet, er uvist, men Sydøstjyllands Politi fik melding om sælen onsdag aften ved 20-tiden.

- Vi har fået en anmeldelse og har været nede at se på det. Vi har været i kontakt med Naturstyrelsen, som anbefaler, at den får ro, så moderdyret kan komme op og fodre den. Vi har sat minestrimmel op for at holde nysgerrige væk, fortæller vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen, Patruljecenter Syd.

Bjarne Christensen fik meldingen om sælen i aftes, men vurderede ikke, at der skulle reageres på det. Tidligere på ugen har der været babysæler på Trelde Næs.

- Der lå den ene også på stranden og svømmede siden væk. Den gled så ind på den anden side af næsset, hvor den desværre døde. Når vi finder en død sæl eller marsvin, melder vi det til Aarhus Universitet, og har de tid, henter de dem og obducerer dem. Men i denne omgang havde de ikke tid, og så skal dyrene bare blive liggende og indgår i naturen igen, siger han.

Sælen tog en slapper på byens bedste strand. Foto: Nana Hanghøj
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny hjertestarter i Kanalbyen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

For langt til Kolding: DF vil have testcenter til Fredericia

Fredericia

Efter badeulykke på Østerstrand: Badegæster siger ja tak til mere skiltning

Alarm 112 For abonnenter

Beboer i chok efter natligt knivoverfald på Devantiersvej: Falske betjente stak kvinde

Annonce