Annonce
FC Fredericia

Badet er lukket: FC-spillerne skal svede på vej hjem i bussen

Nicolaj Ritter og FC Fredericias spillere skal sidde svedige i en bus i tre timer, når de har spillet mod Vendsyssel søndag. De må ikke komme i bad. Men de er glade, så længe de må spille. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
FC Fredericias spillere må ikke bade efter søndagens kamp i Vendsyssel. Det giver både udfordringer og smil.
Annonce

Fredericia: Hvad er det første, du skal, når du kommer hjem fra Vendsyssel søndag aften?

- I bad!

Svaret kommer prompte fra både FC Fredericias venstreback Nikolaj Ritter og kantspiller Anders Holvad. Søndag spiller de den første kamp efter corona-krisen - en udebanetur til Vendsyssel - og på grund af corona-restriktionerne, må spillerne ikke gå i bad i omklædningsrummet efter kampen.

De skal ind i bussen efter at have svedt i 90 minutter på fodboldbanen. Og så venter en hjemtur på tre timer.

- Meget kan klares ved at tage tørt tøj på. Og så må vi jo sidde og dryppe af efter kampen, siger Nikolaj Ritter og griner.

Skal I have en luftfrisker med som en fast bestanddel af bagagen?

- Måske var det en meget god idé for at tage det værste, siger Ritter og griner.

Vi må tage et trucker-bad. Masser af deodorant på, så det ikke lugter alt for meget.

Anders Holvad, kantspiller

Annonce

Tilskuerne er vigtigst

Det manglende bad efter kampen er blot én lille sten i den ombygning af hverdagen, der venter spillerne under corona-krisen. De kører til kampen i bus, men den er så stor, så spillerne kan have hvert sit dobbeltsæde - ifølge protokollerne skal der være god afstand. Ikke noget med at spille kort og hygge sig.

Når de kommer til Vendsyssel, kan der ikke klædes om i omklædningsrummet som vanligt, og efter kampen skal de skifte tøj og sætte sig ud i bussen uden muligheden for at tage sig et tiltrængt bad.

- Retningslinjerne bliver hele tiden ændret, så måske ændrer de også på det med, at vi ikke kan komme i bad. Vi er sådan set bare glade for, at vi får lov at spille fodbold igen, og så må alle de små irriterende ting være noget, vi klarer med et smil, siger kantspiller Anders Holvad.

Hvis han frit kunne vælge, hvilke elementer af protokollerne, der skulle slækkes på, ville badet ikke være førstevalg.

- Nej. Det ville være at få fansene tilbage på stadion. Det, synes jeg, er klart det vigtigste, fastslår Holvad.

Annonce

At komme hinanden ved

Også når spillerne træner i FC Fredericia, må de finde sig i at vente med badet, til de kommer hjem. Det har allerede givet nogle sjove historier.

- Dennis Høegh sagde den anden dag, at han skulle i bad som det første, når han kom hjem. Men så var der nogle andre ting, der skulle ordnes, og først klokken 23 kom han i tanke om det der bad, som han trængte så meget til. Man glemmer det, siger Nikolaj Ritter og griner.

Det værste er dog ikke selve badet. Fodbold og omklædningsrummet er to sider af samme mønt, og når man fjerner det sidste, mister man en stor del af det sociale liv på et hold.

- Vi vil gerne komme hinanden ved og være sammen, men det bliver besværliggjort. Heldigvis er vejret godt for tiden, og det skal vi prise os lykkelige for. Havde det været vinter, havde det ikke været til at holde ud, siger Anders Holvad.

FC Fredericia spiller mod Vendsyssel klokken 15.00 søndag. Kampen er lukket for tilskuere men kan følges live fra klokken 14.50 på www.frdb.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce