Annonce
Fredericia

Bag disken: Sundhed, salg og amerikansk inspiration med Malene fra Helsekosten

Malene Halling har tidligere drevet Figur og Skønhed, som hun solgte i 2001. Hun har en uddannelse i business marketing samt en overbygning til kosmetolog-uddannelsen. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Malene Halling, der driver Helsekosten, elsker at sælge og snakke med kunderne - også når det ikke handler om produkterne i butikken. Kunderne skal mødes med øjenkontakt og have en god vejledning, hvis butikker som hendes skal overleve, mener hun.
Annonce

Fredericia: Det er et slags familiært bånd, man får til sine kunder, når man driver en forretning, der sælger kosttilskud, naturmedicin og plejeprodukter.

Sådan er det i hvert fald, hvis man hedder Malene Halling og driver Helsekosten i Prinsessegade. I otte år har hun stået bag disken i forretningen, hvor folk kan få gode råd om alt fra gavekurve til bekæmpelse af blærebetændelse.

- Der er mange, der kommer og siger: "Kan du huske, da jeg var herinde sidst", og så begynder samtalen der. Jeg mener, der har været en periode i Danmark, hvor alle har sagt, at service er vigtigt, men det er bare tit, den ikke er der.

- Jeg kan også lave fejl, og så skal man kunne sige: ”Det har du helt ret i” og påtage sig det. Det er det, vi små forretning skal gøre. Det handler ikke bare om at sælge, sælge, sælge, siger Malene Halling.

Annonce

Kunden i centrum

Netop vejledning og viljen til at gøre noget ekstra for dem, der træder ind i butikken, er afgørende for, at der også fremover bliver ved med at være fysiske butikker i bybilledet, mener hun.

- Når folk kommer her og andre steder igen og igen, så er det, fordi de får den ekstra service med at blive lyttet til og ikke bare bliver solgt et eller andet, man ikke har brug for.

- Hvis vi skal leve i Fredericia, så er det vigtigt, man lever af service. Der er mange kædebutikker, og de har en stor støtte bag sig. Derfor handler det om at lære sine kunder at kende, og der skal være tid til at tale med dem. De kan godt gå på nettet og købe tingene, men der får jo ikke vejledningen. En ekspedition her kan godt tage 20 minutter, siger Malene Halling.

Derfor er det også kunderne, der er i fokus i det daglige. Ringer telefonen, mens Malene Halling er ved at ekspedere en kunde, bliver opkaldet ikke besvaret. Indimellem er det også påkrævet, at hun tager sig tid til at snakke om andet end produkterne på hylderne.

- Nogle gange må vi tage folk med herind i kontoret, fordi de er kede af det. Jeg kan kan godt blive rørt over, at nogle måske har mistet deres mand eller lignende. Man bliver nødt til at have empati, og man skal have tid til kunderne. Det kan ikke nytte noget, at man bare skynder sig videre til den næste.


Jeg kan også lave fejl, og så skal man kunne sige: ”Det har du helt ret i” og påtage sig det.

Malene Halling, Helsekosten


Annonce

Inspiration fra USA

Malene Halling har en baggrund som blandt andet social- og sundhedsassistent, hvilket hun har arbejdet som både her i landet og i USA. Hun har altid været interesseret i sundhed. På den anden side af Atlanterhavet fik hun for alvor øjnene op for, at de der er mere anerkendende overfor kosttilskud og naturmedicin, end man er herhjemme.

- Selvom man skulle tro, de sagsøger meget, så er de meget mere åbne for at lægge nye undersøgelser ud, mener hun.

Allerede mens den tidligere ejer drev Helsekosten, forhørte Malene Halling sig om muligheden for at overtage forretningen, så da hun en dag fik tilbudt at overtage, kunne hun ikke sige nej.

- Så må man jo holde sig til - ellers skal man ikke gå og snakke om det, siger hun med et smil.

Hun nyder kontakten med kunderne, at sælge og næsten alle andre opgaver i hendes arbejdsliv. Også selvom der går mange timer med at bestille varer, gøre rent og ordne andre praktiske opgaver uden for åbningstiden.

- Du har aldrig fri, og det er først i år, at jeg har haft 14 dages sammenhængende sommerferie, siger Malene Halling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny Madsby-børnehave på vej: Her er placeringen, politikerne ønsker

Fredericia

Drop nationale test i Fredericia, foreslog Enhedslisten: Usædvanlig alliance bakkede op

Fredericia

Tirsdagens coronatal: Smittetrykket falder fortsat i Fredericia

Annonce