Annonce
Erhverv

Bageri på konkursens rand: Ansatte har endelig udsigt til at få deres løn

Gündüz Göktas fra Aarhus har ejet Brejning Bageri siden i sommer. Kazim Bulduk (på billedet) slog sig ellers op som sådan, da avisen var forbi i forbindelse med åbningen. Arkivfoto: Søren Gylling
De tidligere ansatte i Brejning Bageri mangler stadig deres lønkroner. Men nu er der udsigt til, at de kan få deres penge. Deres fagforeninger arbejder på at begære virksomheden konkurs.
Annonce

Brejning: De tidligere ansatte i Brejning Bageri mangler stadig at få nogle af deres lønkroner.

Og der er umiddelbart ingen udsigt til, at ejeren frivilligt hiver sin pung op af lommen, da han i begyndelsen af måneden lod virksomheden ophøre. Det fremgår af Det Centrale Virksomhedsregister (CVR).

Men nu er der lys forude.

For om kort tid vil medarbejderne formentlig kunne søge om at få deres penge gennem Lønmodtagernes Garantifond.

3F arbejder i hvert fald på at begære bageriet konkurs og gætter på, at de øvrige fagforeninger gør det samme. HK og Fødevareforbundet NNF har tidligere fortalt til avisen, hvordan de også gik ind i sagen i midten af november.

En anden fagforening kan komme først. Det er ligegyldigt. Det væsentlige er, at vores medlemmer får deres penge.

Pia Walther, brancheleder i 3F

Annonce

Jurister på sagen

Flere af de ansatte meldte sig dengang syge, mens i hvert fald en sagde op grundet manglende løn, diverse tillæg og ikke mindst dårligt arbejdsmiljø.

- Lige nu kigger vores jurister på sagen. Næste skridt er at begære virksomheden konkurs. Først derefter har de ansatte en mulighed for at søge om pengene gennem Lønmodtagernes Garantifond, siger brancheleder Pia Walther.

Hun har de seneste uger siddet med sagen hos 3F, hvor to af de tidligere ansatte fra Brejning Bageri er medlemmer.

Resten henter hjælp i andre fagforeninger, såfremt de er medlem af en. Ifølge Pia Walther er fællesnævneren, at de ansatte udover løn og diverse tillæg også mangler feriepenge. Det er dog forskelligt, hvor meget de hver især har til gode.

I sidste uge skrev Vejle Amts Folkeblad, at flere leverandører manglede penge for varer og ydelser. For eksempel mener en af Danmarks største cateringgrossister Hørkram Foodservice at have omkring 50.000 kroner til gode.

Annonce

Først til mølle

- Ofte er det os som fagforening, der ender med at begære firmaet konkurs og ikke for eksempel leverandørerne. Årsagen er, at det er en noget billigere proces for os, forklarer branchelederen fra 3F.

Medarbejderne skal ikke selv foretage sig noget. Fagforeningerne gør arbejdet for deres medlemmer.

Når Brejning Bageri med al sandsynlighed går konkurs, vil det fremgå af Statstidende.

- Jeg har sagt til juristerne, at det godt må gå lidt hurtigt. Det er først til mølle, og en anden fagforening kan komme først. Det er ligegyldigt. Det væsentlige er, at vores medlemmer får deres penge, mener Pia Walther.

Ejer af Brejning Bageri er Gündüz Göktas fra Aarhus og ikke Kazim Bulduk, som ellers har fremstået som sådan over for avisen. Det har ikke været muligt at få en kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fredericia

Regler forvirrer: Midtby-butik møder undren fra folk, der tror, den skal holde lukket

Alarm 112

Politibetjent slæbt med gassende bil på Holstensvej: Flere sigtelser venter fører

Annonce