Annonce
Vejle

Bageriets maskiner forsvandt i ly for natten: Nu bliver ejeren efterforsket af politiet

Medarbejdere, samarbejdspartnere og avisen troede, at ejeren var Kazim Bulduk fra Vejen. Ved åbningen blev han for eksempel interviewet og lovede store forandringer i bageriet. Først efter lukningen kom det egentlige ejerforhold frem. Arkivfoto: Søren Gylling
Efter konkursen mener kreditorer at have 1,4 millioner kroner til gode. Kurator har indstillet bageriets ejer til konkurskarantæne og overdraget sagen til politiet.
Annonce

Brejning: Det er cirka et halvt år siden, at Brejning Bageri lukkede og senere gik konkurs.

For langt de fleste bysbørn er der dermed tale om et lukket kapitel. Sådan ser det imidlertid ikke ud for ejer Gündüz Göktas, der boede og tidligere drev andre virksomheder i Aarhus.

Hans forretningseventyr sydpå kan ende med at få konsekvenser.

Han er indstillet til konkurskarantæne og risikerer for en periode ikke at må deltage i ledelsen af en virksomhed. Samtidig er sagen overdraget til politiet. Det oplyser advokat og associeret partner i Lind Advokataktieselskab Rasmus Riisbro. Han er konkursboets kurator og har de seneste måneder arbejdet med sagen.

- Der er flere ting, der gør, at kurator indstiller ham til konkurskarantæne. Det er blandt andet størrelsen på gælden til Gældsstyrelsen og det faktum, at fallenten ikke har afleveret bogføringsmateriale. Retten i Aarhus skal dermed tage stilling til, om fallenten har begået groft uforsvarlig forretningsførelse, som det hedder i konkursloven, forklarer Rasmus Riisbro.

Der er flere ting, der gør, at kurator indstiller ham til konkurskarantæne. Det er blandt andet størrelsen på gælden til Gældsstyrelsen og det faktum, at fallenten ikke har afleveret bogføringsmateriale. Retten i Aarhus skal dermed tage stilling til, om fallenten har begået groft uforsvarlig forretningsførelse, som det hedder i konkursloven.

Rasmus Riisbro

Annonce

Kurator: "Aktiver bortkommet"

Der er flere grunde til, at kurator i samme ombæring har taget kontakt til politiet. De overvejende er den manglende bogføring og forsvundne ting fra bageriet.

Maskiner med mere blev ifølge avisens oplysninger båret væk i ly for natten i forbindelse med lukningen. Det skrev Vejle Amts Folkeblad om i november 2019.

- Der lader til at være nogle aktiver, som er bortkommet, og i den forbindelse står vi stadig med nogle ubesvarede spørgsmål, som er indberettet til politiet, siger Rasmus Riisbro.

Konkursboet nærmer sig sin afslutning, og en del kreditorer har anmeldt deres krav. De mener samlet set at have 1,4 millioner kroner til gode. Tidligere medarbejdere og skat står for omtrent halvdelen af kravet, leverandører for resten. Sidstnævnte tæller blandt andet leverancer af fødevarer og husleje.

Annonce

Rodet i ejerforholdene

Som Vejle Amts Folkeblad tidligere har beskrevet, stod Gündüz Göktas ikke frem som bageriets ejer. Medarbejdere, samarbejdspartnere og avisen troede, at ejeren var Kazim Bulduk fra Vejen. Ved åbningen blev han for eksempel interviewet og lovede store forandringer i bageriet.

Først efter lukningen kom det egentlige ejerforhold frem.

Roderiet kan få konsekvenser for Kazim Bulduk, da han ifølge avisens oplysninger var medunderskriver på flere dokumenter.

Inden lukningen stod medarbejdere frem og fortalte om dårlige arbejdsvilkår, mange sygemeldinger og manglende løn. Tre fagforeninger - 3F, HK og Fødevareforbundet NNF - gik ind i sagen.

Avisen afdækkede dengang også, at Gündüz Göktas ejede sugerdatinghjemmesiden todayters.dk, som i den seneste tid er kommet i vælten igen, fordi influenceren Fie Laursen har reklameret for sitet og har mange mindreårige følgere på de sociale medier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce