Annonce
Læserbrev

Bak op om teatret i krisetider

Vi må ikke stoppe udviklingen og sætte os selv bagud igen, men i stedet arbejde målrettet for et stærkt solidt teater i nye og moderne faciliteter, der fortsat kan tiltrække store forestillinger og mange publikummer fra nær og fjern.

Annonce

Læserbrev: Hvor har jeg været ked af det, siden jeg læste om Fredericia Teaters enorme underskud. Tanken om de konsekvenser, det har for bestyrelse og personale, gør mig virkelig ondt.

For mig er det enormt vigtigt fortsat at bakke op om Fredericia Teater, dets udvikling og den flotte historie der fortælles om byen på grund af teatret.

Jeg har som mange andre her i Fredericia en stolthed over vores teater, og det arbejde Søren Møller, bestyrelsen og alle de fastansatte yder.

Det er et imponerende niveau, som Fredericia Teater har opnået, de er fantastisk dygtige, har modtaget masser af priser og tiltrukket mange (også nye) publikummer. Den betydning, de har for vores by, kan aldrig gøres op i kroner og øre, på samme måde som et overskud eller underskud kan.

Jeg kender, som de fleste andre heller ikke detaljerne og årsagen til underskuddet, og jeg skal derfor ikke gøre mig klog på, hvad teatret og bestyrelsen foretager sig af rigtige og forkerte beslutninger. Jeg kan kun konstatere, at man umiddelbart har satset stort og ikke haft tilstrækkelig egenkapital.

I den henseende er det bemærkelsesværdigt, når en udenforstående ekspert vurderer, at Fredericia Teater har været meget realistisk omkring budgetter, og at der ikke er noget at bebrejde på den front.

Jeg vil med stor nysgerrighed følge med i Fredericia Teaters bestyrelse og deres finansielle fremtidsplaner. Jeg håber og tror, at de sikrer et godt, stærkt og ansvarsfuldt økonomisk overblik, så der udvises rettidig omhu i forhold til at styre den økonomi, som hører til et teater. Ligesom erhvervslivet skal Fredericia Kommune naturligvis fortsat være med til at støtte teatret, og jeg opfordrer til økonomisk gennemsigtighed, så borgerne ved, at den støtte forvaltes ansvarligt.

Når alt det er sagt, så har jeg har altid været af den holdning, at Fredericia Teaters produktioner bør opleves i Fredericia. Derfor er det også nødvendigt, at vi fortsat ser på muligheden for opførelsen af et nyt teater på havnen. Vi må ikke stoppe udviklingen og sætte os selv bagud igen, men i stedet arbejde målrettet for et stærkt solidt teater i nye og moderne faciliteter, der fortsat kan tiltrække store forestillinger og mange publikummer fra nær og fjern.

Fredericia skal have et flot arkitektonisk kulturhus, der ud over tidssvarende teater indeholder bibliotek og udstillingssal med mulighed for bl.a. kunstudstillinger.

Fredericia Teater har stadig et fantastisk potentiale, og det bør helt naturligt have vores opbakning til at få vendt skuden og komme op igen, sådan at vi i Fredericia fortsat kan være stolte over den kultur, vi repræsenterer også igennem teatret.

Så lad os sammen gå i teatret og lade teatret gå i os.

David Gulløv. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand fængslet: Politiet fandt falske pengesedler i bil i Danmarksstræde for tusindvis af kroner

Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

FC Fredericia For abonnenter

Nu kan FC Fredericia vinde de kampe, som de aldrig vinder

Fredericia

FHK skal stække KIF's overtal: Det er ikke charmerende, men det er effektivt

Annonce