Annonce
Læserbrev

Bak op om teatret i krisetider

Vi må ikke stoppe udviklingen og sætte os selv bagud igen, men i stedet arbejde målrettet for et stærkt solidt teater i nye og moderne faciliteter, der fortsat kan tiltrække store forestillinger og mange publikummer fra nær og fjern.

Læserbrev: Hvor har jeg været ked af det, siden jeg læste om Fredericia Teaters enorme underskud. Tanken om de konsekvenser, det har for bestyrelse og personale, gør mig virkelig ondt.

For mig er det enormt vigtigt fortsat at bakke op om Fredericia Teater, dets udvikling og den flotte historie der fortælles om byen på grund af teatret.

Jeg har som mange andre her i Fredericia en stolthed over vores teater, og det arbejde Søren Møller, bestyrelsen og alle de fastansatte yder.

Det er et imponerende niveau, som Fredericia Teater har opnået, de er fantastisk dygtige, har modtaget masser af priser og tiltrukket mange (også nye) publikummer. Den betydning, de har for vores by, kan aldrig gøres op i kroner og øre, på samme måde som et overskud eller underskud kan.

Jeg kender, som de fleste andre heller ikke detaljerne og årsagen til underskuddet, og jeg skal derfor ikke gøre mig klog på, hvad teatret og bestyrelsen foretager sig af rigtige og forkerte beslutninger. Jeg kan kun konstatere, at man umiddelbart har satset stort og ikke haft tilstrækkelig egenkapital.

I den henseende er det bemærkelsesværdigt, når en udenforstående ekspert vurderer, at Fredericia Teater har været meget realistisk omkring budgetter, og at der ikke er noget at bebrejde på den front.

Jeg vil med stor nysgerrighed følge med i Fredericia Teaters bestyrelse og deres finansielle fremtidsplaner. Jeg håber og tror, at de sikrer et godt, stærkt og ansvarsfuldt økonomisk overblik, så der udvises rettidig omhu i forhold til at styre den økonomi, som hører til et teater. Ligesom erhvervslivet skal Fredericia Kommune naturligvis fortsat være med til at støtte teatret, og jeg opfordrer til økonomisk gennemsigtighed, så borgerne ved, at den støtte forvaltes ansvarligt.

Når alt det er sagt, så har jeg har altid været af den holdning, at Fredericia Teaters produktioner bør opleves i Fredericia. Derfor er det også nødvendigt, at vi fortsat ser på muligheden for opførelsen af et nyt teater på havnen. Vi må ikke stoppe udviklingen og sætte os selv bagud igen, men i stedet arbejde målrettet for et stærkt solidt teater i nye og moderne faciliteter, der fortsat kan tiltrække store forestillinger og mange publikummer fra nær og fjern.

Fredericia skal have et flot arkitektonisk kulturhus, der ud over tidssvarende teater indeholder bibliotek og udstillingssal med mulighed for bl.a. kunstudstillinger.

Fredericia Teater har stadig et fantastisk potentiale, og det bør helt naturligt have vores opbakning til at få vendt skuden og komme op igen, sådan at vi i Fredericia fortsat kan være stolte over den kultur, vi repræsenterer også igennem teatret.

Så lad os sammen gå i teatret og lade teatret gå i os.

Annonce
David Gulløv. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

USO åbner pop-up outlet i Vendersgade: Vi har fået gode tilbud fra leverandører

Læserbrev

Slap af, alle I forurettede danskere, inden I gør vores dejlige nation lidt til grin

Læserbrev: Reaktionen på SAS' reklamekampagne er ulidelig, tåbelig og politisk helt ude af proportioner. Lad være, at vi danskere ikke kan lide, når der bliver pillet ved vores egen selvforståelse. Det er vel et spørgsmål om at forstå humor eller ikke forstå - eller forstå en kontekst eller ikke forstå. Men at iværksætte demonstrationer på grund af en løjerlig, let finurlig SAS-reklame er vel at sidestille vi danskeres reaktioner med reaktionen på Muhammed-tegningerne. Altså helt ude at dimensioner. Vi danskere har nu engang en trang til at prale lidt med lånte fjer. Derfor puster vi os ofte op. Det er ikke særligt klædeligt, men er vel et udtryk for en form for mindreværdskompleks. Det er et betydeligt selvmål. For vi afslører i virkeligheden, hvor små vi betragter os selv. Det er sgu da dumt. Vi plagierer som så mange andre, og det er der for så vidt ikke noget i vejen med. Det gør japanerne og kineserne også. I virkeligheden er vi i samme båd som disse to lande. Men de har også som os forstået at forny og forbedre en lang række produkter til glæde for os alle. Tænk blot på den forædlede hvidløgspresse. Japanerne og kineserne har altså ikke brugt tid på at opfinde vognhjulet. De har sikkert heller ikke brugt megen tid og ressourcer på den pølsevogns-iværksætterkultur, som har hersket i Danmark. Men før jeg skyder alt for mange balloner ned, ja, så har vi danskere gjort enorme indsatser, som vi kan være stolte af. Men at slæbe Tour de Frances cykelcirkus til Danmark er blot det seneste eksempel på, hvordan vi plagierer i stedet for selv at hitte på. Dermed plæderer jeg bestemt ikke for, at vi skal skjule store danskeres unikke tilstedeværelse i verdenshistorien: H.C. Ørsted, H.C. Andersen, Niels Finsen, Michael Laudrup, Carl Nielsen og Jacob Gade, Bille August, August Bournonville og de store forskerhjerner bag Novo og Nordisk Droge, i dag Novo Nordisk. Derfor slap af, alle I forurettede danskere, inden I gør vores dejlige nation lidt til grin. Afslutningsvis vil jeg dog lige bemærke, at jeg ikke synes SAS' håndtering af den shitstorm, der blussede op, var til UG med kryds og slange. Flyselskabet har ikke fået lagt eftertrykkeligt låg på sagen til alles tilfredshed. Og det betyder selvsagt, at shitstorm-branden ikke er slukket endnu. Go ahead SAS og få sagen lukket helt uden at gå i "flyverskjul" (undskyld, den lå lige til venstrebenet).

Fredericia

Frisør håber på biler i Vendersgade: Kunder parkerer for langt væk i dag

Fredericia

Efter voldskred: Rydnings-firma er ekstra opmærksom i regnen

Annonce