Annonce
Fredericia

Baltic Pipe-byggeplads blokeret af aktivister - 15 anholdt

Baltic Pipe-aktion udløste en større aktion tirsdag morgen.Foto: Søren Gylling
Aktivister har tidligt tirsdag morgen blokeret byggepladsen til Baltic Pipe. Ifølge avisens oplysninger er et stort politiopbud på stedet, mens demonstranter har planlagt at lænke sig til byggepladsen.

Gl. Ålbo: Et antal demonstranter har tirsdag morgen blokeret for anlægsarbejdet for Baltic Pipe på den jyske side. Ved byggepladsen ved Gl. Ålbo ved Fænøsund gik demonstranterne i følge avisens oplysninger i aktion kl. 7.

Kort før klokken 8 var seks-syv politibiler på stedet, hvor demonstranterne er brudt ind over trådhegnet og har lænket sig til maskiner. Det fortæller et øjenvidne på stedet.

Ifølge Sydøstjyllands Politi er der 15 anholdte.

Annonce

- Tidligt i morges trængte en gruppe personer ind på et indhegnet arbejdsområde, tilhørende Baltic Pipeline. Området ligger i Sønder Stenderup, Kolding. Personerne gik bl.a. i gang med at opsætte nogle bannere, og i forbindelse med genoprettelse af ro og orden på stedet er ind til videre 15 personer anholdt. Indsatsen er under afslutning og hændelsen vil herefter blive efterforsket, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Energinet er bygherre på Baltic Pipe og konstaterede til morgen, at der var brudt aktivister ind på byggepladsen.

- Vi har ansvaret for både vores ansatte og demonstranternes sikkerhed, og derfor har vi bedt politiet tage sig af sagen, oplyser Energinet til avisen.

Drop Baltic Pipe

Ifølge en pressemeddelelse fra aktivisterne mener de, at projektet bør droppes helt, og føler sig derfor nødsaget til at blokere arbejdet. Samtidig ønsker de at skabe opmærksomhed om konsekvenserne ved gasrørledningen.

"Gasrørledningen Baltic Pipe er direkte modstridende med regeringens løfter om grøn omstilling. En førende grøn nation investerer ikke i fossilgas" udtaler Agnes Jensen, deltager i aktionen, i pressemeddelelsen.


Gasrørledningen Baltic Pipe er direkte modstridende med regeringens løfter om grøn omstilling. En førende grøn nation investerer ikke i fossilgas.

Agnes Jensen, deltager i aktionen


Baltic Pipe er en af Danmarks største nye investeringer for fossil energi. Gasrørledningen skal transportere fossilgas fra Nordsøen til Polen fra år 2022 og minimum 30 år frem. Det spænder ben for Polens omstilling til grøn energi og Danmarks egen udfasning af fossile brændstoffer.

"Baltic Pipe minimerer Polens incitament til at udbygge vedvarende energikilder ved at give dem adgang til norsk fossilgas", skriver aktivisterne i pressemeddelelsen.

Aktivisterne håber på, at en øget opmærksomhed på projektet vil presse regeringen til at tage det ansvar, de længe har negligeret. Regeringen investerer nemlig store summer i fossilgas sammenlignet med, hvad der bliver brugt på grøn omstilling.

"Regeringen regner med at afsætte rundt regnet 1,6. mia. kroner om året mellem 2020-2030 til grønne tiltag. Til sammenligning vil den danske del af Baltic Pipe projektet alene koste mellem 6-7 mia. kroner", oplyser aktivisterne i pressemeddelelsen.

Aktionen kommer i hælene på et borgerforslag om at annullere beslutningen om konstruktionen af Baltic Pipe og flere måneder med demonstrationer landet rundt.

Avisen følger sagen.

Linjeføringen af Baltic Pipe sker mellem Gl. Ålebo og Skrillingestrand over Fænøsund. Kort: Energinet
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Alarm 112 For abonnenter

To unge mænd dømt for afpresning ved IBC: - Vi stikker en pind op i røven på dig

Fredericia

480 tyske krydstogtgæster lyner die Jacke og oplever kølige Fredericia i dag

Fredericia

Læser undrer sig over gadelys-udskiftning: Når kommunen alle 12.000 lamper inden udgangen af dette år?

DF-formand: Messerschmidts model for formandskab holder ikke

Alarm 112 For abonnenter

Person omkom efter voldsom brand: Intet tyder på, at der er foregået noget kriminelt

Alarm 112

Tyvetogt i Taulov: Se hvor tyvene slog til i weekenden

Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

FC Fredericia For abonnenter

Målmanden og 'Magic' var som far og søn: Der er stille på jorden, for nu fortæller han historier i himlen

Fredericia

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce