Annonce
forside

Bandeforbud håndhævet i Fredericia: Fem sigtet for brud på LTF-lov

Et landsdækkende forbud mod banden Loyal To Familia trådte i kraft tirsdag. I Fredericia er fem personer sigtet. Foto: Ritzau Scanpix

Fredericia: Fem personer blev tirsdag sigtet klokken 15.30 i Falstersgade i Fredericia.

Det skete i forbindelse med forbuddet mod banden Loyal to Familia. Tirsdag blev der indført et forbud mod banden. Rigsadvokaten vurderer, at banden er en forening med en så voldelig og kriminel adfærd, at der straks bør gribes ind.

Forbuddet fik virkning i Fredericia, da en politipatrulje var forbi Falstersgade.

- Vi har sigtet fem personer for i alt syv sigtelser inden for forbuddet, siger vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen fra Sydøstjyllands Politi.

Han vil ikke komme nærmere ind på, hvad sigtelserne går ud på.

Onsdag formiddag er der fremstilling af en 26-årig mand, som er sigtet for at true med en kniv i Falstersgade klokken 14.30. Manden fremstilles i grundlovsforhør ved retten i Kolding.

Er der en sammenhæng mellem de to episoder?

- Det vil jeg ikke kommentere, siger Finn Ellesgaard Nielsen.

Den 26-årige mand blev anholdt tirsdag aften uden dramatik, har politiet oplyst, og ved grundlovsforhøret onsdag formiddag kom det frem, at knivtruslerne var sket ud for en ejendom i Falstersgade, hvor flere LTF-medlemmer også opholdt sig.

Annonce

Advokat: Politiet sigtede dem, der stod sammen

Den kendte forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen kommenterede episoden onsdag morgen til Radio 24syv.

- Som jeg har fået det fortalt, så har man bare stået nogle stykker sammen, og så har politiet bare sigtet dem, siger advokaten til Radio 24syv.

De fem, der er sigtet for overtrædelsen af bandeforbuddet, er alene sigtet af politiet og ikke fremstillet i grundlovsforhør i den anledning.

LTF-medlemmer i retten i dag

Netop nu sidder flere medlemmer af LTF på anklagebænken i en omfattende retssag, som er under behandling ved en domsmandsret ved Retten i Kolding. En af de tiltalte en 19-årig fredericianer står ved, at han er en del af bandegrupperingen.

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage er forsvarer for den 19-årige, men oplyser, at hendes klient er ikke blevet sigtet i forbindelse med forbuddet med LTF.

- Han er varetægtfængslet, så det er han naturligvis ikke. Min holdning til forbuddet fra Københavns Politi er, at man bør afvente den verserende retssag, hvor spørgsmålet om at forbyde LTF skal afgøres, siger Mette Grith Stage til Fredericia Dagblad.

Avisen forhørte sig hos et andet af de tiltalte LTF-medlemmer, hvorvidt han var blandt de sigtede tirsdag.

- Du må stille alle de spørgsmål, du vil, til Michael Juul Eriksen, lød svaret fra den tiltalte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Kultur

Jonah Blacksmith kommer til Fredericia

Klumme For abonnenter

Lars Lilholt har gendigtet 'Det haver så nyligen regnet': Læs 2020-versionen her

Lars Lilholt - nærmere præsentation behøves vist ikke - har på opfordring fra festivaldirektør Lars "Charlie" Mortensen, Jelling Musikfestival, skrevet en ny tekst til "Det haver så nyligen regnet": Det er en 2020-version, hvor den fredelige sameksistens i grænselandet står stærkere end det gamle dansk-tyske fjendskab. Her er ikke "føget ugræs over hegnet", som der ellers står i Johan Ottosens sang fra 1890. I stedet er der frø af frihed i luften. - Det haver så nyligen regnet - med ny tekst af Lars Lilholt. - Det haver så nyligen regnet Det har stormet og årene er gået Frø af frihed er føget over hegnet Så godt naboskab er blevet sået Som et håb i en sang En proces sat i gang Folkets stemmer kan kvæle kriges tvang - Det har regnet men regnen gav grøde det har stormet men stormen gjorde stærk som vi troede at skoven alt var øde så vi demokratiets store værk gamle fjender gav hånd had skal vige for ånd der kan løsne forfrosne tungebånd - Og vi lærte forskellighed gir styrke og vi lærte forskellighed gir mod til at nedbryde alle disse grænser der har krævet så meget offerblod og som årene randt så vi grænsen forsvandt for en tillid og åbenhed der vandt - Ja det haver så nyligen regnet og de træer de dryppe endnu had og mistro for fællesskabet segnet som et jeg der kun længes mod et du alt kan ændres igen fred skal plejes min ven og den viden må aldrig holdes hen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];