Annonce
Udland

Bandeleder og fængselschef dør under 400 fangers flugt i Haiti

Over 400 indsatte i fængslet Croix-des-Bouquets (billedet) nær Haitis hovedstad flygtede torsdag under en opstand. Foto: Reginald Louissaint Jr/Ritzau Scanpix
25 personer, deriblandt civile og en fængselsdirektør, er dræbt under fængselsoprør i Haiti. 400 er på flugt.

25 personer har mistet livet under en opstand i et fængsel i Haiti torsdag, hvor det lykkedes over 400 indsatte at flygte fra fængslet.

Det oplyser kommunikationsminister Frantz Exantus.

Blandt de omkomne er fængselsdirektøren, seks fanger og civile borgere.

- Blandt de omkomne var almindelige borgere, der blev dræbt af fangerne under deres flugt, siger Exantus på et pressemøde.

Han tilføjer, at fredag morgen lokal tid var 1125 af fængslets 1542 indsatte i deres celler. Dermed var 417 fortsat på fri fod.

En af de omkomne fanger er en bandeleder ved navn Arnel Joseph.

Han blev fredag standset ved en politikontrol cirka 120 kilometer nord for fængslet, der ligger i udkanten af hovedstaden Port-au-Prince.

- Arnel Joseph blev dræbt, da han gik til angreb på en politipatrulje, som havde standset den motorcykel, han kørte på. Politiet svarede igen, og Arnel Joseph er død, oplyser kommunikationsministeren.

Joseph, der angiveligt var leder af en af Haitis største kriminelle organisationer, blev anholdt i 2019. Han forsøgte i juli sidste år at flygte fra fængslet. Få dage forinden havde han informeret om sin flugtplan på sociale medier.

Under en tidligere afsoning for drab lykkedes det ham to gange, i 2010 og 2017, at undslippe fra et andet fængsel i Port-au-Prince.

Torsdagens fangeflugt fandt sted fra det topsikrede fængsel Croix-des-Bouquets. Det er opført med økonomisk bistand fra Canada og blev indviet i 2012. Fængslet er bygget til at huse 872 indsatte.

Haiti, der er blandt verdens fattigste lande, udgør cirka en tredjedel af den caribiske ø Hispaniola. Den Dominikanske Republik udgør resten af øen.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Formodet serietyv på spil hos lokale arbejdspladser: Virksomhed fik besøg i frokostpausen

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Fredericia For abonnenter

Gluten styrer hele Pernilles tilværelse: - Du skal ikke have ondt af mig

Annonce