Annonce
Fredericia

Banen er alt for våd: Dræn og et 19. hul er på dagsordenen i golfklubben

Der er vådt derude på Fredericia Golf Clubs 18 huller og par 3-banen. Derfor håber klubben, at Fredericia Kommune kan hjælpe med finansieringen af nødvendig dræning af det store areal i Ullerup. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Sæsonen på golfbanen i Fredericia Golf Club er udfordret af store regnmængder, som dårligt kan ledes væk af de nuværende dræn. For 5,5 mio. kroner kan der etableres nye dræn, og klubben skal vurdere mulighederne sammen med Fredericia Kommune.
Annonce

Fredericia: Mens der arbejdes indendøre med at sikre golfspil året rundt, så ligger klubbens grønne 18-huller tomme for golfspillere. Det er ganske enkelt for vådt at bevæge sig ud på banerne, og det understreger behovet for at få gennemført dræning af hele klubbens golfanlæg.

- Vi har fået lovning på et møde med kommunen i februar, så vi kan drøfte, hvad der kan gøres, og så håber vi at komme i gang. Det vil samlet beløbe sig til 5,5 mio. kroner at få drænet det hele, og det kan vi ikke løfte alene eller med de sponsorer, som ellers er flinke til at hjælpe, siger Erik Ipsen, formand for Fredericia Golf Club.

Politikerne har i budgettet for 2020 vedtaget, at der skal drøftes en løsning for golfklubbens tilbagevendende problemer med våde baner. Af budgetteksten fremgår, at der indledes en dialog med klubben med henblik på at sikre forbedrede faciliteter, der kan umødegå udfordringer med vand og oversvømmelser.

Det vil samlet beløbe sig til 5,5 mio. kroner at få drænet det hele, og det kan vi ikke løfte alene eller med de sponsorer, som ellers er flinke til at hjælpe.

Erik Ipsen, formand for Fredericia Golf Club

Annonce

Nødvendigt med 19. hul

Hvis det lykkes at finde midlerne til dræning, så skal der også etableres et 19. hul på golfbanen.

- Når vi forhåbentligt kommer i gang, vil vi tage et hul af gangen. Derfor vil vi etablere et ekstra hul, som kan indgå i banen, mens vi arbejder os gennem de 18 huller, forklarer Erik Ipsen.

Desuden vil klubben gerne, som noget af det første, have lagt dræn ned ved klubbens driving range, så medlemmerne kan træne deres slag året rundt.

Omkostningen til at etablere et ekstra hul på banen og dræne træningsbanen vil være på omkring én million kroner.

- Vi ser frem til at komme i dialog med Fredericia Kommune, siger Erik Ipsen, der indgår i arbejdsgruppen omkring dræningen sammen med baneudvalgsformand Kresten Binns, chefgreenkeeper Martin A. Sørensen og golfmanager Martin Libak.

Erik Ipsen, formand for Fredericia Golf Club, er også med på holdet af tirsdagsherrer. Indsatsen fra herrerne betyder, at klubben har kunnet gennemføre en række projekter, som ellers ville have været økonomisk umulige. Det gælder senest indretningen af indendørs træningsfaciliteter. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Annonce