Annonce
Fredericia

Banen er alt for våd: Dræn og et 19. hul er på dagsordenen i golfklubben

Der er vådt derude på Fredericia Golf Clubs 18 huller og par 3-banen. Derfor håber klubben, at Fredericia Kommune kan hjælpe med finansieringen af nødvendig dræning af det store areal i Ullerup. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Sæsonen på golfbanen i Fredericia Golf Club er udfordret af store regnmængder, som dårligt kan ledes væk af de nuværende dræn. For 5,5 mio. kroner kan der etableres nye dræn, og klubben skal vurdere mulighederne sammen med Fredericia Kommune.

Fredericia: Mens der arbejdes indendøre med at sikre golfspil året rundt, så ligger klubbens grønne 18-huller tomme for golfspillere. Det er ganske enkelt for vådt at bevæge sig ud på banerne, og det understreger behovet for at få gennemført dræning af hele klubbens golfanlæg.

- Vi har fået lovning på et møde med kommunen i februar, så vi kan drøfte, hvad der kan gøres, og så håber vi at komme i gang. Det vil samlet beløbe sig til 5,5 mio. kroner at få drænet det hele, og det kan vi ikke løfte alene eller med de sponsorer, som ellers er flinke til at hjælpe, siger Erik Ipsen, formand for Fredericia Golf Club.

Politikerne har i budgettet for 2020 vedtaget, at der skal drøftes en løsning for golfklubbens tilbagevendende problemer med våde baner. Af budgetteksten fremgår, at der indledes en dialog med klubben med henblik på at sikre forbedrede faciliteter, der kan umødegå udfordringer med vand og oversvømmelser.

Annonce

Det vil samlet beløbe sig til 5,5 mio. kroner at få drænet det hele, og det kan vi ikke løfte alene eller med de sponsorer, som ellers er flinke til at hjælpe.

Erik Ipsen, formand for Fredericia Golf Club

Nødvendigt med 19. hul

Hvis det lykkes at finde midlerne til dræning, så skal der også etableres et 19. hul på golfbanen.

- Når vi forhåbentligt kommer i gang, vil vi tage et hul af gangen. Derfor vil vi etablere et ekstra hul, som kan indgå i banen, mens vi arbejder os gennem de 18 huller, forklarer Erik Ipsen.

Desuden vil klubben gerne, som noget af det første, have lagt dræn ned ved klubbens driving range, så medlemmerne kan træne deres slag året rundt.

Omkostningen til at etablere et ekstra hul på banen og dræne træningsbanen vil være på omkring én million kroner.

- Vi ser frem til at komme i dialog med Fredericia Kommune, siger Erik Ipsen, der indgår i arbejdsgruppen omkring dræningen sammen med baneudvalgsformand Kresten Binns, chefgreenkeeper Martin A. Sørensen og golfmanager Martin Libak.

Erik Ipsen, formand for Fredericia Golf Club, er også med på holdet af tirsdagsherrer. Indsatsen fra herrerne betyder, at klubben har kunnet gennemføre en række projekter, som ellers ville have været økonomisk umulige. Det gælder senest indretningen af indendørs træningsfaciliteter. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byrådet mangler at svare på flere spørgsmål om købet af Voss-grunden

Læserbrev: Et enig byråd har 3. februar købt den gamle Voss-grund for 31,5 millioner kroner, og borgmester Jacob Bjerregaard er tilsyneladende en glad mand, for på Fredericia Kommunes hjemmeside kan man se, at han tilsyneladende ser rigtig mange muligheder i denne grund. I forhold til købet af grunden står jeg blot tilbage med en hel masse spørgsmål, som jeg håber, dels vores borgmester, men også det enige byråd vil gøre byens borgere og i særdeleshed undertegnede klogere på. - Den offentlige grundværdi for grunden er 4.816.600 kr. Hvad er det, der gør, at byrådet synes den er 6,5 gange så meget værd som den offentlige grundværdi? - Den pågældende grund vurderes til at have en V2-forurening. Det vil sige, at det vurderes, at jordforureningen er af en sådan art og koncentration, at forureningen kan have skadelig virkning på mennesker og dyr. Hvad vil det samlede byråd så bruge grunden til? - Hvis grunden er så forurenet, har man som samlet byråd så tænkt sig at sende regningen for oprensningen videre til kommunens borgere ved at bruge kommunale skattekroner på at oprense en grund for en virksomhed? - Er det samlede byråd så forhippet på at tiltrække virksomheder og være "virksomhedsvenlig", at de er klar til at betale med borgernes skattekroner, når virksomheder har svinet nærmiljøet til? - Hvorfor har det samlede byråd valgt at købe en forurenet grund til en pris der er 6,5 gange højere end den offentlige grundværdi? Hvad er meningen, og hvad skal forblive usagt? På det seneste synes jeg personligt, vi har set adskillige sager, hvor det kan undre mig, at det er kommet så vidt. Jeg forstår ikke, at vi kan have et så enigt byråd med alle de "dårlige" sager. Vi mangler nogen, der vil stille de vigtige spørgsmål og ikke bare sidde og nikke med når beslutningerne skal tages i byrådssalen. Ved seneste kommunalvalg gik jeg til valg på, at jeg ønsker langt mere åbenhed og gennemsigtighed, og det kommer jeg også til at gøre i 2021. Tydeligt er det også, at der er brug for fornyelse i byrådet, brug for nogen der er lidt alternative i forhold til det nuværende byråd. Nogen der vil stille de nødvendige spørgsmål, så kommunens borgeres skattekroner ikke bliver brugt på ting, hvor en ekstraregning der burde være kendt ikke bliver nævnt eller taget med i beslutningsprocessen. Der er brug for et byråd, hvor uenighed ses som en kilde til at blive klogere, og ikke som noget der er farligt. Hvorfor bliver de nødvendige spørgsmål ikke stillet, så vi ikke ser disse "dårlige" historier?

Fredericia

I konkurrence med etablerede spisesteder: Ros har fået en rosende modtagelse

Annonce