Annonce
Vejle

Bare én borger kan koste kommunen fire millioner kroner om året: Ja til kæmpe ekstrabevilling

Formanden for voksenudvalget, Gitte Frederiksen (V), glæder sig over en ekstra pose penge fra økonomiudvalget til de svageste borgere. Området har haft et massivt overforbrug sidste år og i år. Arkivfoto
De økonomiske udfordringer på voksenområdet i Vejle Kommune bliver forsøgt imødekommet med en ekstrabevilling på sammenlagt 38,1 millioner kroner. Men der skal alligevel findes besparelser.
Annonce

Vejle: Inden for de seneste år er antallet af udgiftstunge borgere i Vejle Kommune steget markant.

Der er blandt andet tale om borgere, med psykiske eller fysiske handicap, som for enkeltes vedkommende koster kommunekassen helt op mod tre til fem millioner kroner om året, fordi de måske har brug for at blive placeret i et dyrt botilbud eller har behov for hjælp 24 timer i døgnet.

Formand for voksenudvalget Gitte Frederiksen (V) peger på mindst ni nytilkomne borgere, som har påvirket udvalgets budgetter så meget, at man for nylig kunne konstatere, at der manglede 45 millioner kroner på området.

- Det er ikke til at forudsige, hvordan en kommune udvikler sig. Det er få dyrere borgere, som i høj grad gør udslaget. Befolkningstallet vokser, og det påvirker også os, siger Gitte Frederiksen og tilføjer:

- Vi kunne derfor se, at der skulle handling til. Derfor gik vi til økonomiudvalget for at få et større budget. Vi kører normalt en meget stram økonomistyring, men det her ligger ud over det, der er almindeligt, vurderer Gitte Frederiksen.

På et lukket punkt på byrådsmødet onsdag aften blev problemet drøftet, og her blev der givet tilsagn om, at det nuværende budget for voksenområdet bliver løftet nu og her 23,8 millioner kroner - det skal dække overforbruget i 2018.

Herudover blev der givet tilsagn om en pulje på 14,3 milliner kroner, der skal dække overforbruget i 2019.

Det er jo ikke almindeligt, at man får penge af økonomiudvalget midt på året, så jeg er glad for, at de har lyttet til os.

Gitte Frederiksen (V), formand for Vejle Byråds voksenudvalg

Annonce

En forsvarlig løsning

- Det er jo ikke almindeligt, at man får penge af økonomiudvalget midt på året, så jeg er glad for, at de har lyttet til os, siger formanden for voksenudvalget.

Hun er af den holdning, at man med denne beslutning har skaffet stabilitet i økonomien.

- Så nu går vi til budgetforhandlingerne med et ønske om et løft frem til 2020.

Gitte Frederiksen erkender, at der fortsat mangler syv millioner kroner op til de 45 millioner, som mangler i budgettet.

- Dem skal vi så finde selv i administrationen og ude på de enkelte områder, siger hun uden at ville komme nærmere ind på, om det kommer til at betyde fyringer.

- Jeg håber, at vi kan finde plads til alle ansatte eller løse problemet ved naturlig afgang, siger udvalgsformanden og fortsætter:

- Det, der ligger os meget på sinde, er, at socialområdet ikke skal blive påvirket af den usikre økonomi. Vi løser problemet forsvarligt på denne måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Underkendt i klagenævn: Strid om skilte ved spisested har varet i tre år

Annonce