Annonce
Vejle

Beboer: Renovering er fuld af fejl og hovsa-løsninger

Gunhild Nielsen bor her i "40'er-blokken" på Moldevej, hvor håndværkerne arbejder lige udenfor hendes vinduer og døre - inklusive lige udenfor hoveddøren. Foto: Michael Svenningsen
Beboer Gunhild Nielsen er frustreret over renovering af Moldeparken. Direktør i Østerbo forsikrer, at boligforeningens folk kvalitetstjekker løbende.

Vejle: Døre hængslet til forkert side. Manglende isolering som dækkes af lister og gerigter og dårligt samarbejde mellem forskellige faggrupper blandt håndværkerne.

Beboer Gunhild Nielsen er mildest talt ikke imponeret over det arbejde, hun dagligt er vidne til i sin lejlighed i Moldeparken. Her bor hun, mens håndværkerne renoverer blokkens ydermure og skifte lejlighedernes døre, vinduer og altaner ud.

- Der er så mange fejl, at jeg næsten er træt af at ringe til Østerbo og byggeledelsen, siger Gunhild Nielsen. Blandt de ting, Gunhild Nielsen undrer sig over, er, at håndværkerne er mødt op med både køkkendøre og altandøre, der var hængslet til forkert side. Hun har også oplevet, at håndværkerne gik hjem uden at have isoleret hendes nye stuevinduer på alle sider. Hun og flere af de naboer, hun taler med, er desuden frustrerede over, at ingen opgaver gøres helt færdige, før næste håndværker går igang.

Direktør i boligforeningen Østerbo Søren Ahle Hansen forklarer, at Østerbo har tre fuldtidsansatte medarbejdere til løbende at kvalitetstjekke det store renoveringsprojekt.

- De fejl, Gunhild Nielsen nævner, er den type fejl, man uvilkårligt oplever i så stort et projekt. Jeg kan selvfølgelig godt forstå, at man som beboer, bliver ærgerlig og irriteret over, at ting bliver gjort forkert, så håndværkerne skal komme to gange, eller at de forskellige faggrupper lapper over, men det er nu engang vilkårene, siger direktøren.

Søren Ahle Hansen tilføjer, at beboerne i Gunhild Nielsens blok og nabo-blokken på Moldevej, i sin tid selv besluttede, at de ville blive boende, mens renoveringsarbejdet stod på. Derved sparer de den ekstra udgift, som genhusning ville koste.

Beboerne har, ifølge direktøren, én erstatningslejlighed til rådighed, hvor de kan opholde sig, hvis støjen bliver for påtrængende.

- Det er rigtigt, men jeg foretrækker at være her for at undgå de værste brølere - ellers ville jeg eksempelvis have fået en højrevendt køkkendør, siger Gunhild Nielsen.

Et eksempel på det arbejde, som Gunhild Nielsen og hendes naboer og genboer ikke synes er i orden. Ifølge Østerbo tjekkes alle lejligheder til slut for at sikre, at renoveringen lever op til det aftalte. Privatfoto.
Gunhild Nielsen har udsigt til byggestilladser og håndværkere lige udenfor sit stuevindue. Hun ville ønske, at håndværkerne gjorde sig færdige med én opgave, før de gik i gang med den næste. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Butikker kan ikke forsikre sig mod tyveri: Tabet skal dækkes af de lovlydige kunder eller ejeren selv

Annonce