Annonce
112

Beboer vækket af larm: Så to skikkelser løbe væk fra sit hus

Mandagens døgnrapport kredser især om forsøg på indbrud to forskellige steder i byen. Begge steder er beboerne vågnet ved larm. Arkivfoto: Michael Bager

Fredericia: Lørdag klokken 3 lå en beboer og sov i en villa i Fuglsangparken. Men lyde omkring soveværelsesvinduet, som vender ud mod vejen, vækkede manden.

Da han kiggede ud, så han to skikkelser løbe fra stedet. Politiet har noteret hændelsen som et forsøg på indbrud, men der er ikke fundet opbrudsmærker på villaen. Sydøstjyllands Politi havde ligeledes en hundepatrulje på stedet for at lede efter spor.

Beboere i en lejlighed på Christiansberg så ligeledes en mørk skikkelse i området ved deres opgang.

Natten til søndag, klokken 4.20, vågnede beboerne ved at de kunne høre lyde ved deres hoveddør. Formentlig omkring nøglehullet. Efterfølgende hører man døren til opgangen smække, og lyset i opgangen er tændt. Da de kigger ud ad vinduet, ser de en mørkklædt skikkelse gå fra stedet.

Mandagens døgnrapport melder derudover om en enkelt bilist, der er blevet en sigtelse rigere i løbet af weekenden.

Fredag eftermiddag blev en 54-årig mand fra Fredericia stoppet rutinemæssigt på Ullerupdalvej. Patruljen mistænkte manden for at køre bil, selvom han ikke havde førerret til køretøjet – og den mistanke viste sig at holde stik. Det er han nu blevet sigtet for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byrådet mangler at svare på flere spørgsmål om købet af Voss-grunden

Læserbrev: Et enig byråd har 3. februar købt den gamle Voss-grund for 31,5 millioner kroner, og borgmester Jacob Bjerregaard er tilsyneladende en glad mand, for på Fredericia Kommunes hjemmeside kan man se, at han tilsyneladende ser rigtig mange muligheder i denne grund. I forhold til købet af grunden står jeg blot tilbage med en hel masse spørgsmål, som jeg håber, dels vores borgmester, men også det enige byråd vil gøre byens borgere og i særdeleshed undertegnede klogere på. - Den offentlige grundværdi for grunden er 4.816.600 kr. Hvad er det, der gør, at byrådet synes den er 6,5 gange så meget værd som den offentlige grundværdi? - Den pågældende grund vurderes til at have en V2-forurening. Det vil sige, at det vurderes, at jordforureningen er af en sådan art og koncentration, at forureningen kan have skadelig virkning på mennesker og dyr. Hvad vil det samlede byråd så bruge grunden til? - Hvis grunden er så forurenet, har man som samlet byråd så tænkt sig at sende regningen for oprensningen videre til kommunens borgere ved at bruge kommunale skattekroner på at oprense en grund for en virksomhed? - Er det samlede byråd så forhippet på at tiltrække virksomheder og være "virksomhedsvenlig", at de er klar til at betale med borgernes skattekroner, når virksomheder har svinet nærmiljøet til? - Hvorfor har det samlede byråd valgt at købe en forurenet grund til en pris der er 6,5 gange højere end den offentlige grundværdi? Hvad er meningen, og hvad skal forblive usagt? På det seneste synes jeg personligt, vi har set adskillige sager, hvor det kan undre mig, at det er kommet så vidt. Jeg forstår ikke, at vi kan have et så enigt byråd med alle de "dårlige" sager. Vi mangler nogen, der vil stille de vigtige spørgsmål og ikke bare sidde og nikke med når beslutningerne skal tages i byrådssalen. Ved seneste kommunalvalg gik jeg til valg på, at jeg ønsker langt mere åbenhed og gennemsigtighed, og det kommer jeg også til at gøre i 2021. Tydeligt er det også, at der er brug for fornyelse i byrådet, brug for nogen der er lidt alternative i forhold til det nuværende byråd. Nogen der vil stille de nødvendige spørgsmål, så kommunens borgeres skattekroner ikke bliver brugt på ting, hvor en ekstraregning der burde være kendt ikke bliver nævnt eller taget med i beslutningsprocessen. Der er brug for et byråd, hvor uenighed ses som en kilde til at blive klogere, og ikke som noget der er farligt. Hvorfor bliver de nødvendige spørgsmål ikke stillet, så vi ikke ser disse "dårlige" historier?

Annonce