Annonce
Fredericia

Beboer vred over lukning af medborgerhus: - Vi bøjer os for kriminaliteten

Der er lukket for aktiviteter i blandt andet medborgerhuset i Korskærparken efter klokken 15 resten af ugen, og det bliver mødt af kritik. Foto: Søren Gylling
Steen Knudsen, der bor i Korskærparken, er utilfreds med, at medborgerhuset er blevet lukket. Han mener, det er et udtryk for, at man har ladet sig kue af kriminalitet. Projektchef afviser, at lukning handler om sikkerhed.
Annonce

Fredericia: Steen Knudsen har boet i Korskærparken siden 2007, og han har jævnligt haft sin gang i områdets medborghus, der på mange måder er et samlingssted. Det er blandt andet her, der tilbydes lektiecafé, og hvor brugere af værestedet ”Hyggen” mødes.

Onsdag blev det besluttet, at medborgerhuset holder lukket fra klokken 15 hvert fald ugen ud. Det er Steen Knudsen ikke fan af. Langtfra.

- Jeg blev lidt vred, da jeg fandt ud af, at medborgerhuset lukkede ned. Vi har flere aktiviteter, der har fungeret fint uden personale, så hvorfor kan vi ikke køre dem videre, spørger Steen Knudsen.

- Vi bøjer os for kriminaliteten i byen, og det er ikke sundt. Vi skal også leve i morgen og ikke lade os kue. Det synes jeg, vi gør, når medborgerhuset lukkes.

Steen Knudsen, beboer i Korskærparken

Annonce

Kue af kriminalitet

Han er både administrator på Korskærparkens Facebookside og en del af PR-gruppen. Det var på Facebook, at Steen Knudsen i første omgang onsdag luftede sin frustration.

Han mener, at en lukning af medborgerhuset er et udtryk for, at området lader sig kue af kriminalitet.

- Vi bøjer os for kriminaliteten i byen, og det er ikke sundt. Vi skal også leve i morgen og ikke lade os kue. Det synes jeg, vi gør, når medborgerhuset lukkes, siger Steen Knudsen.

Beboeren fra Korskærparken er - ifølge ham selv - blevet orienteret om, at lukningen af medborgerhuset skete på baggrund af et sikkerhedsspørgsmål. Onsdag lød forklaringen fra Kasper Søstrøm, projektchef for den boligsociale indsats, at baggrunden for lukningen ikke handlede om sikkerhed.

Lukningen af medborgerhuset sker få dage efter, at en 24-årig mand blev skudt i Korskærparken. Skuddet var dræbende.

Annonce

Kollektivt pusterum

- Vi har haft medarbejdere på overarbejde, siden det skete, og nu er de trætte. Det har været en intens omgang, sagde projektchefen til Fredericia Dagblad onsdag aften.

Det argument holder han fast i.

- Det er for at give et kollektivt pusterum, og det er noget, vi har besluttet. Vi har efterfølgende informeret politiet om beslutningen. Vi prioriterer vores ressourcer i disse dage og målretter dem der, hvor det giver mening. Vi sørger for, at vores unge, der bruger vores tilbud, får rum og tid til dialog. Vi bruger tiden på at gå rundt og snakke med de beboere, der har brug for det, forklarer Kasper Søstrøm.

Han påpeger ligeledes, at det skal være fagpersoner, brugerne af medborgerhuset skal møde, når de kommer i huset. Derfor holder man heller ikke åbent i l for eksempel ektiecaféen, selvom den kan køres uden boligsociale medarbejdere.

Mandag vil Kasper Søstrøm igen tage bestik af situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce