Annonce
Fredericia

Beboere får orangeri med havkig: Entreprenør udpeget til at bygge 143 boliger i Kanalbyen

AP Ejendomme og Ikast-entreprenøren NRE Denmark A/S har netop indgået aftale om totalentreprise. NRE skal bygge 143 lejeboliger i Kanalbyen frem mod efteråret 2023. Der er tale om både lejligheder, rækkehuse og såkaldte townhouses i to etager. Alt opføres primært i tegl, og der kommer tagrejsning på, hvad man ikke ser hver dag blandt alle de mange tusinde flade tage i dansk i nybyggeri. Illustration: Arkitema Architects
Pensionsselskab og NRE Denmark A/S indgår aftale. Lejligheder, rækkehuse og toetages huse til udlejning får flere fælles faciliteter. Færdige i 2023.

Fredericia: Det bliver den Ikast-baserede entreprenørvirksomhed, NRE Denmark A/S, der skal opføre 143 udlejningsboliger i Kanalbyen de kommende år.

Bygherren AP Ejendomme, der er et datterselskab i AP Pension, oplyser, at NRE går i gang i juli. Boligerne er efter planen klar til indflytning i efteråret 2023.

- Vi har arbejdet sammen med NRE på flere forskellige projekter, og vi har hver gang haft et vellykket samarbejde, udtaler administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, i en pressemeddelelse.

Annonce

Som omtalt i Fredericia Dagblad i maj 2020 købte AP Pension i 2019 jorden til det nye byggeri af udviklingsselskabet Kanalbyen, som Fredericia Kommune og Realdania By og Byg er ejere af.

Der er lavet lokalplan, og snart rejser sig altså 143 lejeboliger fordelt på 128 lejligheder, 10 rækkehuse og fem såkaldte town houses i to etager. Boligerne bliver på mellem 45 og 125 kvadratmeter.

Bygges ud til ny park

- Fælles for dem er, at de enten får altaner eller private terrasser, står der i pressemeddelelsen:

- Herudover kommer der en stor fælles gård, der ligger en forbindelse med den store Søndervold Park, der er ved at blive opført. På en fælles tagterrasse opfører vi et orangeri.


For os som kommune giver det også stor værdi, at der bliver opført attraktive lejeboliger, som både kan være med til at tiltrække borgere uden for kommunen, samtidig med at vores borgere kan få nye boligmuligheder.

Steen Wrist (S), borgmester, Fredericia, i pressemeddelelse om nyt byggeri i Kanalbyen


Byggeriet får adressen Sophie Amalies Kanal. Sophie Amalies Kanal er en del af det område i Kanalbyen, der kaldes Carolinelunden. Adgangsvejen til Sophie Amalies Kanal sker via vejen Ved Frederiks Kanal, der løber parallelt med Oldenborggade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Fredericia For abonnenter

Fagforening havde 11 sager på Ulleruphus: Leder stoppede efter henvendelse

FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

Annonce