Annonce
Kolding

Beboere på lille plejehjem ramt af corona: De har det nogenlunde godt

På Vesterled Plejehjem i Ødis har coronavirussen ramt fire medarbejdere og to beboere.  Foto: Google Maps
Fuld fokus på at undgå smittespredning på Vesterled i Ødis. Fælles aktiviteter er indstillet, og beboerne spiser sammen i grupper på højst fem.

Kolding: Efter mange coronafri måneder på plejehjemmene i Kolding Kommune er to beboere på det lille plejecenter Vesterled i Ødis cirka 15 kilometer vest for Kolding blevet smittet med den trælse virus, og det er efter alt at dømme medarbejdere, der uforvarende har bragt smitten med sig indenfor dørene.

Kolding Kommunes senior-og sundhedsdirektør Anette Lund oplyser, at der er fire smittede medarbejdere og to smittede beboere.

- De to beboere har det skidt, men ikke meget skidt. De har symptomer, men ikke alvorlige symptomer, og de nærmer sig slet ikke hospitalsindlæggelse, fortæller Anette Lund, som oplyser, at begge beboere er vaccinerede mod covid-19.

Annonce

De to beboere har det skidt, men ikke meget skidt.

Annette Lund, senior- og sundhedsdirektør, Kolding Kommune

Udbruddet på Vesterled startede med, at tre medarbejdere uafhængigt af hinanden blev testet positive - disse tre har altså ikke smittet hinanden, men hentet virussen et andet sted. Derefter foretog man en screening af alle medarbejdere og beboere, og i den forbindelse dukkede der yderligere tre tilfælde op. På plejecentret er der nu fuld fokus på, at smitten ikke spreder sig videre.

Højst fem

De berørte medarbejdere er sendt hjem, beboerne er isolerede i deres lejligheder, og der er identificeret nære kontakter, som har fået besked. Desuden er der netop sendt information ud til alle beboernes pårørende, oplyser Anette Lund.

Alle nære kontakter testes som vanligt på fjerde- og på sjettedagen, og de øvrige beboere og medarbejdere testes hver syvende dag, indtil der ikke findes flere smittede.

For at smitten begrænses, sættes fælles aktiviteter for beboere i en periode på pause, og plejehjemmet zoneinddeles til højst fem personer, der spiser sammen - vel at mærke de samme fem hver gang.

Medarbejderne følger anbefalingerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed og Kolding Kommunes retningslinjer ved smitteudbrud. De vil derfor bære værnemidler og sikre, at de hygiejniske principper overholdes.

Hygiejnesygeplejersken besøger Vesterled fredag for en grundig gennemgang af behovet og mulighederne for yderligere smitteforebyggelse.

Styrelsen for Patientsikkerhed har rådet Kolding Kommune til at henstille, at alle, der kommer ind i huset udefra, spritter hænder og bærer mundbind, indtil udbruddet er overstået. Styrelsen har på nuværende tidspunkt ikke vurderet, at der skal udstedes besøgsforbud.

Vesterled har knap 30 beboere.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Erhverv

34-årig fra talentprogram skal være erhvervsdirektør for Sydbank Kolding

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce