Annonce
112

Beboere tog selv affære – slukkede brand i lamelgardin

Arkivfoto: Kathrine Jensen

Fredericia: Onsdag eftermiddag måtte TrekantBrand, en ambulance og politiet forbi et lejlighedskompleks på Prangervej. Klokken 13.50 kom en melding om bygningsbrand i en etageejendom, men da brandvæsenet kom til stedet, var der ikke længere ild i noget.

- De havde selv fået slukket den, inden vi kom frem, siger Johnny Rasmussen, indsatsleder ved TrekantBrand.

Der var – af uvisse årsager – gået ild i et lamelgardin, der hang på en lukket altan. Lejlighedens tre beboere havde fået slukket branden ved at smide vand og et vådt håndklæde over gardinet.

Ambulancen tjekkede beboerne, men der var ikke grund til at tage dem med på sygehuset.

Indsatslederen oplyser, at brandvæsenet var retur på stationen efter godt 30 minutter.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Strandgæster ryster på hovedet over broføljeton: - Man kan ikke hamle op med naturens kræfter

Læserbrev

Skovejer i replik: Ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke

Læserbrev: Karsten Enggaard har et svar i Fredericia Dagblad 16. september ("Her er svar på spørgsmålene, Rolf Jensen") til mit indlæg tidligere. Træer udpeget til naturligt henfald er ganske rigtigt ikke nyt, men jeg kan huske Enggaard sige, at de 10 veterantræer var opfundet til lejligheden; og Enggard må stadig gerne svare på, hvor meget skovbrug DN regner med, der er tilbage med fem veterantræer pr. ha. Enggaard sammenligner mængden af dødt ved i "gennemsnitlig skov" og "naturlig løvskov". Det duer ikke i den her fredning. Må vi få en sammenligning mellem ekstensivt drevet løvskov, som DN selv kalder området, og naturlig løvskov? Så er ligheden vist mere slående end forskellen! Gøgeurten lader vi være; vi kommer for langt ud, hvis Enggaard skal gøre rede for, hvilke gøgeurter han er ligeglad med risikerer at forsvinde i en mørk skov. Mit købsforslag var en hentydning til, at ingen vil købe skoven, fordi ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke! Enggaard bruger udtrykket "i al fremtid" for et stabilt fredningsforslag, men med de ubegrænsede beføjelser over hele skoven, Fredericia Kommune skal have ifølge fredningsforslaget, er der intet, der ikke kan ændres på; Fredericia Kommune kan gøre lige, hvad der passer dem, bestemme hvad der passer dem... Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur.

Fredericia

Sagen om cirkelbroen er afsluttet: Kommunen indgår forlig og betaler en del af udgiften

Annonce