Annonce
Fredericia

Bedre infrastruktur i DanmarkC godt på vej

Arbejdet med at analysere trafikken i DanmarkC fortsætter også i 2019. Foto: PR

Trafik- og erhvervsudviklingen i DanmarkC har været under lup i 2018, og på årets sidste møde fik By- og Planudvalget en status.

Annonce

Fredericia: På årets sidste møde i By- og Planudvalget onsdag 19. december fik udvalget en status på analysen af trafik- og erhvervsudviklingen i DanmarkC, som blev sat i gang i begyndelsen af året.

- Efter krisen er det gået stærkt med udviklingen i DanmarkC, og vi har haft lidt svært ved at følge med. På udvalgsmødet fik vi en status. Så nu kan vi begynde at kigge på, hvad der skal til for at løse nogle af de udfordringer, som udviklingen i området har ført med sig, siger formand for By- og Planudvalget, Steen Wrist Ørts.

Analysen giver udvalget et godt grundlag for at prioritere de 15 millioner kroner der er afsat for 2020/2021.

Annonce

Kig på rampe

Fredericia Byråd satte i budgetforliget for 2018 en million kroner af til analysen, der skal laves sammen med Vejdirektoratet.

- Det giver god mening, at vi ved samme lejlighed og sammen med Vejdirektoratet kigger på forbindelsen mellem havnen og Taulov. Vi forventer, at den nye motorvejsrampe kommer til at flytte trafik fra Røde Banke og Snaremosevej til motorvejen, siger næstformand i By- og Planudvalget, Kenny Bruun Olsen.

I foråret 2019 går Vejdirektoratet i gang med at anlægge den nye vestvendte motorvejsrampe ved afkørsel 59 på motorvej E20.

Analysen skal også kigge på, hvad rampen kommer til at betyde for trafikafviklingen i området. Resultaterne ventes klar til behandling i byrådet i 2019.

Annonce

Trafiktælling

De seneste fire år har Fredericia Kommune solgt 1,8 millioner kvadratmeter jord i DanmarkC.

I 2018 satte By- og Planudvalget penge af til tre nye projekter med fokus på bedre infrastruktur i DanmarkC: et signalanlæg på Snaremosevej ved Vejle Landevej, tilpasning af rundkørslen ved Vejlevej og Ydre Ringvej til modulvogntog, og en analyse af trafik- og erhvervsudviklingen i DanmarkC.

Den skal danne grundlag for et samlet projektforslag af både den statslige og kommunale infrastruktur.

I 2018 har Fredericia Kommune blandt andet foretaget trafiktællinger i DanmarkC som forberedelse til analysen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

En vision for åbenhed

Annonce