Annonce
Fredericia

Begejstret beboerformand: Lokalplan skal give plads til 70 nye boliger i Skærbæk

- Det vil være et godt alternativ til de mange andre boligformer, Skærbæk kan byde på, siger Jonna Heebøll, der er formand for beboerforeningen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Lokalplan skal give plads til 70 tæt-lav huse på Overmarken i Skærbæk. Det nye boligområde vil give sammenhæng med det nye kvarter Langelandskvarteret. Beboerformand er begejstret.

Skærbæk: Yderligere 70 nye boliger kan være på vej til Skærbæk efter et enigt by- og planudvalg har indstillet, at byrådet sender forslag til en ny lokalplan for området ved Overmarken i høring.

- Vi arbejder løbende med at udvikle mulighederne for attraktive boliger i Fredericia, og Skærbæk appellerer til rigtig mange. Ejeren har efterspurgt en ny lokalplan for marken. Det vil vi gerne imødekomme, og derfor indstiller vi til det øvrige byråd, at det nye forslag sendes i høring. Så vi understøtter udviklingen i Skærbæk og gør plads til mange nye familier og borgere, siger formand for By- og Planudvalget Steen Wrist Ørts (S) i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.

Lokalplanen rummer plads til omkring 70 tæt-lav boliger.

- Området udgør ca. 37.000 kvm med plads til rigtig mange rækkehuse, og jeg håber, at beboerne i Skærbæk vil synes om forslaget. Og at de vil bruge en kommende høringsproces til at levere input, hvis der er ting, vi bør skrue lidt på for at komme rigtig godt i mål, udtaler næstformand Kenny Bruun Olsen (V).

Det er starten på et sammenhængende boligområde med Langelandskvarteret, hvor vi på sigt ønsker os stisystemer og en cykelsti ud ad Skærbæk, så vi sørger for en god og sikker infrastruktur for alle.

Formand for Skærbæk Beboerforening Jonna Heebøll.

Sammenhæng med Langelandskvarter

Skærbæk Beboerforening har længe ønsket, at der bliver bygget boliger i området bag Overmarken.

- Det vil være et godt alternativ til de mange andre boligformer, Skærbæk kan byde på. Et nyt boligområde vil være et stort plus for hele byen, især skolen, vores daginstitution og Dagli’ Brugs. Samtidig er det starten på et sammenhængende boligområde med Langelandskvarteret, hvor vi på sigt ønsker os stisystemer og en cykelsti ud ad Skærbæk, så vi sørger for en god og sikker infrastruktur for alle, lyder kommentaren fra formand for Skærbæk Beboerforening Jonna Heebøll.

Det nye forslag til lokalplan for Overmarken behandles på byrådsmødet den 9. september og sendes i høring.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce