Annonce
Erhverv

Belgisk ejet virksomhed opfører 80.000 kvadratmeter logistikcenter i Dronningens Kvarter

MG Real Estate har planer om at opføre et nyt logistikcenter på 80.000 kvadratmeter i Taulov i de kommende år. Illustration: MG Real Estate
MG Real Estate har købt godt 160.000 kvadratmeter grund i Taulov af Fredericia Kommune.

Taulov: Det internationale ejendomsudviklings- og investeringsfirma med belgiske rødder, MG Real Estate, opfører et nyt logistikcenter i Dronningens Kvarter 30. Logistikcentret bliver knap 80.000 kvadratmeter og får navnet MG Park Fredericia.

MG Real Estate har købt den godt 160.000 kvadratmeter store grund i Dronningens Kvarter af Fredericia Kommune til en pris af godt 35 millioner kroner eksklusiv moms og inklusiv kloaktilslutningsafgift.

Som så mange andre virksomheder, der har placeret sig i Taulov de senere år, er det netop placeringen ved tæt motorvejene E45 og E20 med kort afstand til godsterminal og havn, der er årsagen til placeringen. Men opførelsen kommer ikke så hurtigt som forventet.

- Det bliver snarest. Corona har sat lidt en pause på projektet, men vi går i gang hurtigst muligt, fortæller kommerciel chef i Norden Christopher Wiingaard Thomsen.

Antal af arbejdspladser afhænger af kunderne

Logistikcentret vil komme til at huse op til ni virksomheder. De nye lejere er endnu ikke fundet. Det bliver ejendomsmæglerne Colliers og CBRE's opgave.

Byggeriet vil skabe en række nye arbejdspladser.

- Antallet kommer meget an på, hvilke kunder der kommer ind, oplyser Christopher Wiingaard Thomsen.

Bygningen opføres som såkaldt spekulativt byggeri, hvilket betyder, at det bliver et standardbyggeri, som tilpasses kunden, når lejeaftalerne er i hus.

Annonce

Lager i Greve

De nye lejere kan eksempelvis komme fra e-handel, logistik, distribution eller være produktionsvirksomheder.

- Vores vision er at bidrage til udviklingen af et grønnere samfund for fremtidige generationer, og via vores bæredygtige byggeri reducerer vi fodaftrykket af vores ejendomme, oplyser kommerciel direktør i MG Real Estate for Holland og de nordiske lande Anton Van Vlerken.

MG Real Estate er en 20 år gammel virksomhed, der fokuserer på ejendomsudvikling. MG Real Estate er grundlagt i Belgien og er familieejet.

I årenes løb har virksomheden spredt sine aktiviteter til en række europæiske lande - herunder Danmark, hvor MG Real Estate rykkede ind i Danmark for fem år siden, da man byggede 8000 kvadratmeter lagerløsning for Fedex Express ved Københavns Lufthavn. I 2017 opførte MG Real Estate Greve Distributions Center, som består af 30.000 kvadratmeter lagerfaciliteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce