Annonce
Fredericia

Benspjæt ved skærmen: Eliteidræt til alle via nettet

Fredericia Eliteidræt tilbyder skolerne og eleverne - og deres familier - idrætsundervisning og træning via nettet. Eneste udstyrskrav er en computer, en facebook-opkobling og et par kvadratmeter. Foto: Peter Friis Autzen
Fredericia Eliteidræt ville sikre talenters træning. Det kommer alle interesserede til gode - også ikke-talenter.

Fredericia: Fredericia Eliteidræt er for alle i denne tid. Normalt arbejder Eliteidræt med at fremme talenters evner indenfor sport og idræt - blandt andet med daglig morgentræning sammen med andre talenter.

- Men den slags fællestræning er ikke mulig for tiden, siger idrætschef Keld Vestergaard.

Allerede i den tidlige corona-tid begyndte Fredericia Eliteidræt derfor at tilbyde træning via nettet: Instruktører står foran et webkamera og vejleder i benspjæt og hop, så formen holdes ved lige, og en slags fællesskab holdes i live.

- Ret hurtigt gik det op for os, at vi jo også kunne hjælpe skolerne med at holde gang i idrætsundervisningen, siger Keld Vestergaard.

Fredericia Eliteidræt tilbyder derfor skolerne at koble sig på de to ugentlige træninger, der transmitteres via Facebook. Udsendelserne træder i stedet for skolernes egen idrætsundervisning. Deltagelse er kun mulig, hvis man er logget på Facebook.

Annonce
Undervisningen, som flere af Fredericias skoler har valgt at tilmelde sig, sker via et webkamera. Foto: Fredericia Eliteidræt

Hele familien er med

Indtil videre er projektet en succes.

- Vi kan se, at vi har godt 80 aktive per udsendelse. Det svarer til omkring tre skoleklasser. Og ifølge Facebooks tal bliver optagelserne efterfølgende set omkring 1700 gange, siger Keld Vestergaard.

Men tallene er ikke det eneste succeskriterium.

- Vi hører fra en del brugere, at hele familien er med foran skærmen. Altså at én i familien er koblet på, men resten af familien træner med. Det er super, siger Keld Vestergaard.

Fredericia Eliteidræt har uddannet en god håndfuld af de lokale idrætstalenter til også efter coronakrisen at sprede idrætsbegejstring over nettet. Så det er ikke utænkeligt, at denne tids nødtræning kan blive starten på noget varigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce