Annonce
Erhverv

Bent Jensen vil have Fredericia tilbage i top 20: - 2020 blev også året, hvor vi fik en på sinkadusen

De seneste år har erhvervslivet været samlet til nytårskur i januar - her fra januar 2020, hvor formand Bent Jensen (til venstre) var på scenen til overrækkelsen af Erhvervsprisen 2019, som gik til DLG. Nytårskuren januar 2021 er dog aflyst på grund af coronasituationen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Formand for Business Fredericia, Bent Jensen, kommenterer i sin nytårshilsen ind på blandt andet corona, antallet af medlemmer og i særdeleshed kommunens fald på listen over erhvervsvenlige kommuner.

Fredericia: - 2020 blev også året, hvor vi fik en på sinkadusen. Vi røg 22 pladser ned i Dansk Industris årlige måling - ned på en 36. plads. Det er klart, at i 2021 vil vi have fokus på, at den udvikling skal vendes.

Sådan siger formand for erhvervsforeningen Business Fredericia Bent Jensen i en videohilsen til Business Fredericias medlemmer.

Han henviser til Dansk Industris årlige måling af erhvervsvenlig i de danske kommuner, hvor kommunerne bliver sammenlignet på tværs inden for blandt andet byggesagsbehandling, infrastruktur, dækningsafgift og mobil- og bredbåndsdækning.


Vi vil sætte kraftigt ind sammen med Fredericia Kommune og hjælpe miljø og teknik, så vi får en smooth (glat, red.) sagsbehandling, så flere kan få deres sager igennem på bedst mulig måde.

Bent Jensen, formand


Faldet fra en plads som nummer 14 i 2019 til nummer 36 i 2020 skal ændres, mener formanden. Det skal blandt andet gøres ved, at Business Fredericia rykker endnu tættere på sine medlemmer og hjælpe dem inden for et af de områder, som ifølge undersøgelsen skabte udfordringer. Det gælder indenfor byggesagsbehandling.

- Vi vil sætte kraftigt ind sammen med Fredericia Kommune og hjælpe miljø og teknik, så vi får en smooth (glat, red.) sagsbehandling, så flere kan få deres sager igennem på bedst mulig måde, siger Bent Jensen og fortsætter:

- Så 2021 vil være året, hvor vi vender fokus indad og vil tilbage på top 20 listen.

Over 800 medlemmer

Corona fylder selvsagt også i formandens nytårshilsen, da en stor del af året handlede om nedlukning og restriktioner, som også påvirkede store dele af erhvervslivet.

- Det at drive forretning handlede ikke længere om at udvikle og gøre en masse, men handlede mere om at få skuden på ret køl og holde den flydende, siger han blandt andet.

Bent Jensen ser dog også positivt på året, som blandt andet bød på en række nye tiltag i midtbyen i sommer, som trak mange borgere og feriegæster til butiksgaderne, ligesom opbakningen til erhvervsforeningen ligeledes har været stor i år, hvor Business Fredericia i november ramte 800 medlemmer.

Det gør erhvervsforeningen ifølge Bent Jensen til landets største målt på antal indbyggere.

Fredericia

Podernes ilddåb begyndte roligt: - Det eneste, vi ikke er lært op i, er, hvad vi skal lave, når der ikke er nogen, vi kan teste

Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer