Annonce
Fredericia

Berørt skoleleder sagde farvel til eleverne: Enkelte gange kan man godt vise sine følelser

Poul Sørensen fik mange krammere fra elever ved fredagens morgensamling i gymnastiksalen. Han havde sidste arbejdsdag. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredag havde Poul Sørensen sidste skoledag - efter 38 år på Fredericia Realskole. Skolelederen var tydeligt berørt over at sige farvel til eleverne.

Fredericia: Som altid blev der ro i gymnastiksalen på Fredericia Realskole, da Poul Sørensen trådte ind til morgensamling.

Fredag var en helt særlig dag for den 62-årige leder. Efter 38 år på skolen, heraf de 22 som leder, var det hans sidste arbejdsdag.

- Hvis jeg indimellem får lidt vand i øjnene i dag, så er det ikke, fordi jeg er rigtig ked af det. Men det er, fordi jeg er meget berørt over denne her dag, sagde han til eleverne fra 0. til 5. klasse. De yngste var de første til at sige farvel til lederen. Det gjorde de med gaver fra klasserne, forberedte sange og flot udformede kort.

- Vi kommer til at savne dig, stod der på et af kortene.

Poul Sørensen skubbede brillerne op og tørrede sig i øjenkrogene, da han takkede børnene for gaverne.

- Jeg kommer også til at savne jer, sagde han.

Det her har været mit liv. Det er det, jeg har gjort altid.

Poul Sørensen
Privatskolens yngste elever var de første til at sige farvel til Poul Sørensen. Det skete ved morgensamlingen fredag klokken 8, hvor der var fællessange, gaver og farvelkrammere til den afgående leder. Foto: Peter Leth-Larsen

Holder meget af børnene

Nu venter efterlønnen, og hele ugen har der været farvelstemning på privatskolen. Torsdag var der afskedsreception på Monjasa Park, og fredag var der to samlinger i gymnastiksalen. Plus en særlig farvelseance med 4. klasse, som havde svømning på skemaet, da de andre elever var til morgensamling.

Det er sjældent, at elever og lærere har set deres leder så berørt, som fredag. Han har stået i spidsen for realskolens kultur, hvor høflighed, ordentlighed og disciplin vægtes højt. Med klare regler for hvordan man opfører sig. Det var tydeligt ved fredagens morgensamling, at det er en populær leder, som siger farvel.

Bagefter fortalte Poul Sørensen til Fredericia Dagblad, at han var både glad og enormt vemodig.

- De sidste par uger har det været lidt svært, især til morgensamlingerne sammen med alle børnene. Følelserne kommer også mere til udtryk gennem musikken. Det er et farvel til skolen, og skolen, det er jo børnene. Jeg holder utroligt meget af børnene, både de store og de små. De små er de mest spontane, sagde Poul Sørensen, der blandt andet fik at vide, han var "verdens bedste skoleleder".

- Som leder synes jeg aldrig, at man skal klynke. Men enkelte gange kan man godt vise sine følelser. Det her har været mit liv. Det er det, jeg har gjort altid, sagde Poul Sørensen.

Skoleleder Poul Sørensen kæmpede bravt for at holde tårerne tilbage, da eleverne på Fredericia Realskole sagde farvel til ham efter 38 år på skolen. Det gjorde de med fællessang og gaver - og en masse kram. Foto: Peter Leth-Larsen

Ny leder efter sommerferien

Han begyndte på skolen i 1979 som lærer. I 1995 blev han konsulent i Frie Grundskolers Lærerforening, men allerede året efter var han tilbage på realskolen. Denne gang som leder.

Poul Sørensen har ikke helt fundet ud af, hvad han skal bruge sin frihed til. Men han giver ikke helt slip på skoleverdenen. Han er med i bestyrelsen for Danske Private Skoler, men den post hører sammen med titlen som skoleleder. Han er også aktiv i Den Danske Sommerskole, som hvert år tilbyder sommerskoler for udlandsdanskeres børn.

Viceskoleleder Pernille Aarøe Petersen bliver konstitueret som skoleleder for Fredericia Realskole i resten af skoleåret. Og skolens bestyrelse har sat gang i en ansættelsesproces, så en ny leder kan begynde efter sommerferien.

"Fætter Mikkel", hedder en af Poul Sørensen yndlingssange i forbindelse med morgensamlinger på Fredericia Realskole. Den blev selvfølgelig sunget på hans sidste dag. Foto: Peter Leth-Larsen
- Du er verdens bedste skoleleder, fik den tydeligt berørte Poul Sørensen at vide på sin sidste arbejdsdag. Foto: Peter Leth-Larsen
Elever på vej ind til morgensamling på Fredericia Realskole. Poul Sørensen bød dem ind for sidste gang. Foto: Peter Leth-Larsen
Elever fra mange klasser havde kreeret gaver til Poul Sørensen. En af dem var denne kunstnerisk udførte stol af tape. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce