Annonce
Erhverv

Bestseller har otte butikker i Vejle, som kæden nu ikke vil betale husleje for

Bestseller har syv lejemål i Bryggen. Det har ikke været muligt at få Bryggen-ejer Steen & Strøms reaktion på tøjgigantens beslutning om ikke at betale husleje fra 1. april. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Bestseller har syv lejemål i Bryggen og et i Søndergade, som rammes af kædens beslutning om ikke at betale husleje under coronakrisen. Tøjgiganten er økonomisk i knæ.
Annonce

Vejle: I Vejle må udlejerne af butikker til Bestseller se langt efter huslejen, efter tøjgiganten har meddelt sine udlejere, at man fra den 1. april ikke vil betale husleje for de over 200 butikker i kæden, som er lukkede under corona-krisen.

I Vejle har Bestseller-koncernen i alt otte lejemål - syv i Bryggen og et i Søndergade.

De syv lejemål i Bryggen er mærke-butikkerne Selected, Jack & Jones, Name It, Pieces, Vero Moda, Vila og Only, mens det ottende lejemål er Bestseller-butikken på hjørnegrunden Søndergade/Kirkegade.

Annonce

- Fortroligt

Det er Sydbank, der ejer ejendommen, hvor banken også selv har til stede.

Her ønsker områdedirektør Tina Kromann Lyngsø ikke at udtale sig om, hvorvidt Sydbank i lighed med udlejere over hele landet også har modtaget brevet fra Bestseller.

- Jeg har ikke lyst til at åbne op for vores dialog med vores lejere. Der er et fortrolighedsforhold mellem os som udlejer og vores lejere og det ønsker jeg at respektere, siger Tina Kromann Lyngsø.

Vejle Amts Folkeblad har også forsøgt at få en kommentar fra ejerne af Brygge Steen & Strøm, men de ønsker heller ikke at svare på forhold med dem og deres lejer.

Annonce

Lagkagehuset vil heller ikke betale

Lagkagehuset, der tæller over 90 butikker, har i lighed med Bestseller meddelt sine udlejere, at man ikke ser sig i stand til at betale husleje se kommende tre måneder.

Kilder bekræfter overfor Vejle Amts Folkeblad, at bager-kæden har sendt en skrivelse til sine udlejere, men i Exxit 59, der lejer lokaler til en af Lagkagehusets butikker, ønsker direktør Peter Heide Wessel ikke at kommentere på sagen.

- Jeg tror, det bedste er, at jeg ikke udtaler mig, lyder det fra Peter Heide Wessel.

Annonce

Økonomisk i knæ

Hos tøjgiganten kalder Thomas Børglum Jensen, Chief Finansiel Officer (Økonomidirektør, red.), i Bestseller situationen for alvorlig, da hjælpepakken endnu ikke er implementeret.

- Derfor har vi taget initiativet med huslejen. Vi har betalt husleje for marts – også selv om vi ikke kan holde vores forretninger åbent. Med hensyn til april har vi søgt en dialog med vores udlejere om at finde en løsning. Vores forståelse er, at regeringens hjælpepakker kompenserer udlejere i denne situation – hvis det ikke fungerer som forventet, så finder vi en løsning med udlejere, siger Thomas Børglum Jensen.

Hvad er grunden til, at I bliver nødt til at gøre det her?

- Det overskud, der er genereret de sidste år, er primært investeret i Bestseller og investeret i andre virksomheder. Vi har ikke en stor kassebeholdning, fordi pengene er investeret i andre ting. Og nu hvor vi ingen omsætning har, fordi markedet fuldstændig er forvundet, står vi i en situation, hvor vi skal finde yderligere likvider for at kunne betale vores omkostninger såsom lønninger, huslejer, varelager og leverandører.

- Det er deri problemerne består. Alle vores kunder står i samme situation, og derfor er deres evne for at betale os på den korte bane utrolig begrænset. Hos Bestseller har vi i de seneste 45 år gjort en ære ud af at betale regninger til tiden, og det vil fortsat være grundstenen i vores virksomhed, også under coronakrisen, forklarer Thomas Børglum Jensen.

Han nævner, at mange af Bestsellers partnere er hjælpsomme i denne periode for at få enderne til at mødes.

- Det er vi meget taknemmelige for, siger han.

Lejer I selv lejemål ud, og giver i lejerne henstand der også?

- De lejere, som er i samme situation som os, giver vi selvfølgelig samme behandling. Det går begge veje, mener Thomas Børglum Jensen.

Hvor alvorlig er den her situation for Bestseller?

- Situationen er så alvorlig, at vi har været nødsaget til at afskedige 750 medarbejdere og sende 2400 hjem her i Danmark. Det er en kompleks situation, hvor vi skal håndtere en dialog med 15.000 engroskunder, 2500 butikker, 400 leverandører – og samtidig skal vi forstå diverse hjælpepakker på tværs af 35 lande. Det er et enormt arbejde og et kæmpe puslespil, som vi forsøger at navigere i efter bedste evne. Vi gør vores yderste for at komme gennem denne krise bedst muligt, fastslår Thomas Børglum Jensen.

Det er ikke lykkedes for avisen at få en kommentar fra Lagkagehuset.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Indbrud i ferietomt hus

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce