Annonce
Trekantområdet

Betjent var i livsfare efter overfald i retten: Indsat forsøgte at kvæle ham

En retssag i Retten i Kolding udviklede sig tirsdag dramatisk, da en indsat forsøgte at kvæle en transportbetjent fra Kriminalforsorgen i en pause i retssagen. Foto: Søren Gylling
En transportbetjent fra Kriminalforsorgen blev tirsdag udsat for kvælningsforsøg af en indsat i en pause under en retssag.
Annonce

Kolding: En transportbetjent fra Kriminalforsorgen blev tirsdag formiddag omkring klokken 10.30 udsat for et overfald i Retten i Kolding, da en mand, der var tiltalt i en retssag, forsøgte at kvæle ham. Overfaldet skete i en pause i retssagen, skriver Fængselsforbundet i en pressemeddelelse.

Der var flere tilhørere i retssagen med relation til manden, som medarbejdere fra Kriminalforsorgen fulgte og passede på. Derfor valgte personalet, at det var bedst at føre den indsatte ud af retten og ned i et venterum. Den indsatte nægtede dog at følge med, og situationen blev optrappet, forklares det i pressemeddelelsen.

Personalet valgte derfor at fjerne den indsatte med magt, og i den forbindelse tog den indsatte fat om halsen på transportbetjenten og strammede til. Det lykkedes dog for betjentens kollegaer at få overmandet overfaldsmanden og lagt ham i håndjern.

Den tilskadekomne betjent blev herefter kørt til skadestuen, hvor det blev vurderet, at transportbetjenten havde været i livsfare under kvælningsforsøget.

Efterfølgende blev retssagen genoptaget. Kriminalforsorgens personale anmodede om, at den indsatte blev fremstillet i håndjern, men dette blev ikke imødekommet.

Fængselsforbundets formand Bo Yde Sørensen er rystet over overfaldet og udtaler i pressemeddelelse:

- Det var et meget voldsomt overfald på en af vores kollegaer. Den indsatte burde være anholdt og varetægtsfængslet. I stedet vælger dommeren at fortsætte, som om intet var sket. Det er fuldstændigt uacceptabelt. Jeg agter at rejse sagen over for justitsministeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs pressemødet her

Annonce