Annonce
Erhverv

Betonfødselar markerer 100-års jubilæum: Nytænkningen kommer ikke fra direktøren

Direktør og ejer af Randal Beton, Jan Riisager, ved fredagens reception, hvor han kort gennemgik virksomhedens historie. I dag leverer Randal Beton primært trapper, søjler, altaner til byggeprojekter. Foto: Peter Leth-Larsen
Randal Beton ApS markerede fredag, at det er 100 år siden, virksomheden begyndte at grave sand fra grunden på Egeskovvej, hvor firmaet fortsat ligger.

Fredericia: En af byens ældste virksomheder markerede fredag eftermiddag 100-års jubilæum.

Flere dele af historien er ikke helt belyst, men det er dokumenteret, at virksomheden i 1919 gravede sand fra grunden på Egeskovvej, inden man nogle år senere begyndte at arbejde med beton. Det gør man stadig, og en stor del af ordrerne er trapper, altaner og betonelementer til legepladser.

Alt dette fortalte direktør og ejer Jan Riisager om, da der fredag var indbudt til reception med pølsevogn, taler og billeder fra virksomhedens arbejde. Egentlig var fejringen planlagt og klar til at blive holdt allerede i maj, men med få dages varsel blev det aflyst, da Jan Riisager for præcis fem måneder siden fik tilbudt en nyre-transplantation.

Annonce

Randal Beton

Randal Beton blev etableret i 1919. I begyndelsen gravede man sand, som blev leveret til de lokale gårde.

Der gik en del år, inden en egentlig produktion af beton og betonelementer tog fart.

Jan Riisager, der er ejer og direktør, overtog Randal Beton efter sin far, Søren Riisager, for 15 år siden.

De senere år har betonfundamenter til ladestationer til el-biler, altaner og trapper været blandt virksomhedens kerneopgaver.

Andre tænker kreativt

Operationen var vellykket, og efter et stykke tid var Jan Riisager igen tilbage på Egeskovvej - i bedre forfatning end inden transplantationen. I dag har han det fortsat godt og brugte også sin tale på at give en status på virksomhedens nuværende forfatning, som blandt andet går ud på at løse de opgaver, andre betonvirksomheder ikke er meget for at påtage sig.

- Der er stadigvæk behov for, at der tænkes nyt og kreativt. Det gør jeg så ikke. Det har jeg nogen til at gøre for mig, og så kan jeg sige, om det kan lade sig gøre eller ej. For hvis det var mig, der skulle tænke de kreative tanker, så blev det ikke til særlig meget, lød det fra Jan Riisager med et lille smil.

Blandt deltagerne ved receptionen var flere medarbejdere, familiemedlemmer, folk fra det lokale erhvervsliv samt borgmester Jacob Bjerregaard (S), som også holdt tale.

Medarbejdere, familiemedlemmer og lokale erhvervsfolk var mødt op hos virksomheden på Egeskovvej for at fejre virksomhedens 100-års jubilæum. Foto: Peter Leth-Larsen
Randal Beton støber specialelementer i beton til både store og små anlægsopgaver. Foto: Peter Leth-Larsen
Jan Riisager overtog Randal Beton efter sin far for 15 år siden. Fredag eftermiddag var han vært for receptionen, som senere fredag gik over i fest for medarbejdere og venner. Foto: Peter Leth-Larsen
Jan Riisager måtte tidligere på året aflyse receptionen i anledning af firmaets 100 års fødselsdag, fordi han med kort varsel blev tilbudt en ny nyre. Foto: Peter Leth-Larsen
100 års fødselsdag ved Randal Beton. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce