Annonce
Kolding

Betty fylder 90 år og er frivillig på plejehjemmet: 75 overraskede hende med et surpriseparty

- Du er megasej og en kæmpe stjerne for os på Vonsildhave. Somme tider glemmer vi, at du snart fylder 90 år, sagde plejehjemmets chef Ditte Korgård til Betty Margrethe Lund Toft. Plejehjemmet holdt surpriseparty for fødselaren, der er en flittig og afholdt frivillig. Foto: Søren Gylling
Betty Margrethe Lund Toft er en helt usædvanlig 90-årig. Hun har lige fået en ny bil og drikker gerne en jordbærøl på Viola Pub, når hun har passet en af sine frivillige tjanser.

Kolding: Betty Margrethe Lund Toft fik sig noget af en overraskelse. Hun troede, at hun, som hun plejer om tirsdagen, skulle stå for stolegymnastik på plejehjemmet Vonsildhave. Men da hun trådte indenfor, blev hun mødt af 75 gæster, der var samlet til et surpriseparty med hende som hovedperson. Anledningen er, at den usædvanligt friske frivillige fylder 90 år søndag.

- Hvad sker der her, spurgte fødselaren, da hun trådte ind.

Festen med kagemand, kaffe og Baileys er plejehjemmets tak til hende.

- Du er en kæmpe stjerne for os på Vonsildhave, altid smilende og glad og en uvurderlig hjælp. Vi glemmer nogle gange, at du snart er 90 år, sagde plejehjemmets chef Ditte Korsager.

Betty kommer fast på plejehjemmet hver mandag, tirsdag og onsdag og er også frivillig til ting som fællessang og gudstjenester. Faktisk har hun været frivillig i 28 år.

En af grundende til, at hun er frivillig er, at hun efter mange år som husmor på en gård i Seest Østerskov begyndte som hjemmehjælper. Hun var så glad for jobbet, at hun blev frivillig ved plejehjemmet, da hun trak sig fra arbejdsmarkedet.

Annonce

Kort om Betty

Betty Margrethe Lund Toft fylder 90 år på søndag.

Hun bor i en lejlighed i højhusene på Kløvervej.

I mange år var hun hjemmegående husmor på en gård i Seest Østerskov.

Herefter arbejde hun 17 år som hjemmehjælper.

Hun mistede sin mand i 2001.

Fødselsdagen fejres med familien, der blandt andet tæller fem børn, børnebørn og oldebørn.

Altid i sving

Fødselaren har lige fået en ny, brugt bil, og hun har ingen planer om at geare ned.

- For mig betyder det alt, at jeg kan komme rundt i bil. Hvis jeg skulle sidde derhjemme, så ville jeg bestemt gå i stå, og det vil jeg ikke. Jeg skal ud og se nogle mennesker, snakke og kan jeg gøre noget for andre, så vil jeg også gerne det, siger fødselaren.

Om torsdagen knipler hun og om fredagen er hun frivillig i cafeteriaet Aktivitetscenter Midtgården, der ligger i midtbyen. Og når hun har været der, nyder hun ofte en jordbærøl på Viola Pub i gågaden.

Hendes store familie med fem børn, børnebørn og oldebørn prioriterer hun også højt.

Og i familien trækker man lidt på smilebåndet, når hun siger, at hun lige skal om og smøre lidt mad til de gamle, for hun er selv en af de ældste.

Familien er også rigtig god til at grine sammen. For hver sommer tager de ud og ser revy, og her er målet ofte Sønderborg.

Beboere, personale, frivillige og Betty Margrethe Lund Tofts familie var mødt op for at ønske hende tillykke ved suprisepartyet tirsdag på plejehjemmet Vonsildhave. Omkring 75 gæster viftede med flag og sang fødselsdagssang for Betty, der fylder 90 år på søndag. Foto: Søren Gylling
Betty Margrethe Lund Toft bliver på søndag 90 år, og på plejehjemmet Vonsildhave diskede man op med kagemand, kaffe og Bailey for at fejre hende. Chefen for plejehjemmet Ditte Korsager, i baggrunden, er super glad for at have Betty som frivillig. Foto: Søren Gylling
Plejehjemsbeboere Helene Wilhelmsen er lige blevet 95 år, og hun tog også ordet og sagde tak ved surprisefesten til Betty Margrethe Lund Toft. Foto: Søren Gylling
Betty Margrethe Lund Toft fortæller, at hun er meget glad for at være frivillig på plejehjemmet Vonsildhave. Det kom helt bag på hende, at man her havde arrangeret et surpriseparty for hende, og det gav hende en tåre i øjenkrogen. Foto: Søren Gylling
Børn og svigerbørn var på plads ved surprisefesten for at ønske Betty Margrethe Lund Toft til lykke. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Fredericia For abonnenter

Mystik om søndagens brand i båd - område er lukket af

Annonce