Annonce
Kultur

Biblioteket genåbner på mandag: Men mere som gennemgang end dagligstue

Fredericia Bibliotek genåbner mandag 18. maj, men ikke i fuldt omfang. Man må igen aflevere og låne bøger, men eksempelvis avislæsning, møder og arrangementer bliver der ikke tale om endnu. Arkivfoto: Mette Mørk
Foreløbig kun aflevering og udlån. Ikke avislæsning og hygge med computerspil. Man må dog godt gå rundt og græsse lidt efter lekture.
Annonce

Fredericia: På mandag 18. maj genåbner landets folkebiblioteker, men det bliver i begrænset omfang.

- Vi venter på de konkrete retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og Slots- og Kulturstyrelsen, og de kommer måske i dag (onsdag, red.) eller i morgen, fortæller bibliotekschef, Jytte Bræmer:

- Men det, der er oplyst indtil nu, er, at vi kan åbne for aflevering og udlån.

Vi kan næsten ikke vente med at komme i gang igen.
Jytte Bræmer, bibliotekschef, Fredericia
Annonce

Mindre betjening

Det vil sige, at man ikke må tage ophold.

Altså foreløbig nul hygge med en bog i sofaerne, intet studiearbejde, ingen pc-spil eller leg i større grupper. Man kan ikke tage fotokopier. Heller ingen avislæsning nede i forhallen, hvad der nok vil ærgre mange faste brugere. Betjeningen vil også være reduceret.

Men man må altså godt igen gå og græsse og kigge efter bøger og andet materiale på alle etagerne.

- Vi kommer nok til at være lidt mere strikse i starten med opsyn og vejledning, men de fleste ved jo godt, hvordan man holde afstand og så videre, lyder vurderingen fra Jytte Bræmer, der er fortrøstningsfuld.

Annonce

Plexiglas sat op

Ifølge nogle oplysninger skal afleverede bøger også i karantæne i to døgn, så man er sikker på, de ikke sidder virus på materialerne, når en ny skal låne dem. Det bliver nok en logistisk udfordring,

Personale på biblioteket har som andre offentligt ansatte i ikke-kritiske funktioner været hjemsendt under coronakrisens nedlukning. Et lille antal har været på vagt, da Fredericia Bibliotek sidste tre uger har tilbudt afhentning af online-reserveret materiale, hvad der ifølge Jytte Bræmer har været meget populært. Nu møder flere gradvist ind.

Der er sat plexiglas op ved skranker, så for tæt kontakt undgås. Afleverings- og udlånsautomater sprittes af, og rengøringen er i det hele taget i fokus.

Det vides ikke, hvornår bibliotekerne kan vende tilbage til hverdagen i fuldt omfang, men chefen i Fredericia understreger, at hun og kollegerne glæder sig meget til bare den mindste genåbning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce