Annonce
Udland

Biden får grønt lys til at begynde overgangsproces

Trump erklærer sig indforstået med igangsættelsen af magtoverdragelsen, men holder fast i at fortsætte kampen.

Joe Biden kan nu formelt begynde processen med at overtage præsidentposten i USA og få sin administration på plads efter sin valgsejr 3. november. Det føderale organ General Services Administration (GSA) anerkender i et brev til Joe Biden mandag den 78-årige demokrat som valgets vinder.

Dermed giver GSA grønt lys for, at Biden får adgang til offentlige midler og andre ressourcer til at gennemføre overgangsprocessen. Det betyder blandt andet, at Biden og hans overgangshold kan koordinere magtovertagelsen med den nuværende administration, og han vil også have mulighed for at begynde at lægge en plan for udrulning i USA af en mulig kommende vaccine mod covid-19, skriver avisen The Guardian.

Desuden har Biden og hans kommende vicepræsident, Kamala Harris, ret til at få indblik i fortrolige efterretningsrapporter. Den nuværende præsident, republikaneren Donald Trump, har endnu ikke erkendt sit valgnederlag.

Trump har påstået, at der er foregået valgsvindel i flere af de delstater, som tippede over til Bidens fordel. På grund af den usikkerhed, det har forårsaget, har GSA ventet med at frigive midler til Joe Biden.

Det fremgår ifølge The Guardian af mandagens brev fra lederen af GSA, Emily Murphy, til Biden. Brevet er sendt, kort tid efter at Michigan bekræftede, at Joe Biden havde fået flest stemmer i delstaten.

Dermed led Trump endnu et nederlag i sit forsøg på at få omstødt udfaldet af valget. Trump er tilsyneladende indforstået med GSA's henvendelse til Biden.

Trump anbefaler i et tweet Emily Murphy og hendes hold at gøre, hvad de finder bedst, hvad angår "indledende protokoller".

- Jeg vil gerne takke Emily Murphy fra GSA for hendes trofaste engagement og loyalitet over for vores land. Hun er blevet chikaneret, truet og misbrugt - og jeg ønsker ikke at se dette ske for hende, hendes familie eller ansatte hos GSA, skriver Trump uden at uddybe, hvilke trusler han henviser til.

- Vores sag fortsætter på det stærkeste. Vi vil fortsætte den gode kamp, og jeg tror på, at vi vil sejre. Ikke desto mindre - i vores lands interesse - anbefaler jeg, at Emily (Murphy) og hendes hold gør, hvad der skal gøres, med hensyn til indledende protokoller, og jeg har bedt mit hold om at gøre det samme.

Joe Biden indsættes officielt som USA's præsident ved en ceremoni den 20. januar i Washington D.C.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Sydjylland For abonnenter

Syddanmarks corona-general ånder lettet op: - Det er ikke gået så galt, som vi frygtede

Annonce