Annonce
112

Bil brød i brand på motorvejen: Forreste del udbrændte

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Torsdag morgen lidt før klokken otte rykkede TrekantBrand ud til motorvejen i vestgående retning, hvor den deler sig mod Kolding og Vejle. Her havde en billist observeret, at det røg fra motoren på en forankørende bil.

Inden brandvæsenet nåede frem, havde bilisterne selv forsøgt at slukke branden med i pulverslukker, men det og brandvæsenets indsats var ikke nok til at redde bilen.

- Hele bilen udbrændte fra førersædet og ud i motorrummet, så den stod ikke til at redde. Der var ingen personskade, siger indsatsleder Hans Egon Bendorff.

Han oplyser, at bilbranden ikke skabte nogen nævneværdige trafikale problemer.

- Han var så smart, at han lige kørte ind i nødsporet, så vi slukkede branden og kørte hjem igen. Så kom der en ladvogn og ordnede resten, siger Hans Egon Berndorff.

Onsdag aften omkring klokken 17 måtte TrekantBrand også på arbejde. Nogle tarteletter var blevet glemt i en miniovn på Hybyhus Plejecenter. Der skete dog ingen skade.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce