Annonce
Fredericia

Bilforhandler brød loven: Får bøde for at offentliggøre billeder af formodet biltyv

Hos Kraft Biler har Jon Slot Hansen og kompagnon Jacob Givskov Nielsen haft en mildest talt træls måned. Først fik de stjålet en bil. Så kom en sigtelse for at efterlyse manden, der aldrig kom tilbage fra prøveturen, på de sociale medier. Arkivfoto
Indehaverne af Kraft Biler i Snoghøj udloddede i opslag på sociale medier dusør for oplysninger om den bil, de fik stjålet for snart to uger siden. Nu har de selv fået en sigtelse.
Annonce

Snoghøj: - Det er træls!

Så kort kan Jon Slot Hansen, den ene af de to kompagnoner hos Kraft Biler, beskrive situationen i deres virksomhed i denne måned. En måned hvor de først får stjålet en bil og siden bliver sigtet for at offentliggøre billeder af manden, der fik en prøvetur i den stjålne bil.

Den 5. november ankom den kunde, der havde bestilt tid til at prøvekøre en sort Audi A4 2.0 TDi Sport Avant. Det troede Jon Slot Hansen og hans kompagnon, Jacob Givskov Nielsen, i hvert fald.

Normalt varer en prøvetur ikke mere end en halv time.

- Efter et par timer begyndte vi at undre os over, at vi ikke havde hørt noget fra ham, og vi melder bilen stjålet, fortæller Jon Slot Hansen.

De to kompagnoner har en kopi af det forfalskede kørekort med et vellignende billede af manden, der kørte af sted i bilen. Og de har videoovervågning med gode billeder af manden. Selvom tyveriet er meldt til politiet, vælger de at lave et opslag på Facebook, hvor de udlodder en dusør på 5000 kroner for at få hjælp til at finde bilen igen. I opslaget lægger de billeder af manden, de havde ladet prøvekøre bilen.

De opslag er nu taget ned igen. Og meget tyder på at dusøren kommer til at gå til politiet i stedet. For kompagnonen er blevet sigtet af politiet og får en bøde for at lægge billeder af den formodede gerningsmand på de sociale medier.

- Det er åndssvagt, at det skal være sådan. Det var da bedre, hvis de fik fanget dem, der har stjålet vores bil, siger Jon Slot Hansen, der har fået en del henvendelser efter opslaget.

Annonce

Pengene først

- Flere prøver at snyde os, for de vil fortælle os, hvor bilen er, men de vil have pengene først, fortæller Jon Slot Hansen, som tilføjer:

- Men vi har også fået mange brugbare henvendelser fra folk, der har set bilen, efter den forlod vores butik.

Flere har set mænd, der var i færd med at skifte prøvepladen ud med svenske nummerplader på en sort Audi på en parkeringsplads ikke langt fra Kraft Biler. Jon Slot Hansen har også været i kontakt med den taxachauffør, der kørte manden ud til Kraft Biler. Chaufføren satte to mænd af i Erritsø, inden han kørte den sidste mand ud til Kraft Biler.


Flere vil fortælle os, hvor bilen er, men de vil have pengene først. Men vi har også fået mange brugbare henvendelser fra folk.

Jon Slot Hansen, medindehaver af Kraft Biler i Snoghøj


Jon Slot Hansen og hans kompagnon har desuden været i kontakt med både svensk politi og en svensk bilforhandler, som har været udsat for et lignende tricktyveri.

Annonce

Ikke første gang

Tyveriet får ikke de to kompagnoner til at ændre proceduren ved prøvekørsel. Heller ikke selvom det ikke er første gang, de får stjålet en bil.

- Nu beder vi folk om at tage masken af, når vi er udenfor butikken, men ellers ændrer vi ikke noget, siger Jon Slot Hansen.

Han fortsætter:

- Vi har gennemgående en tro på, at folk kommer ind til os med gode hensigter. Og de skal have lov til at køre en tur i ro og fred.

Ulovligt at efterlyse folk

I følge Straffelovens §264d må man ikke videregive meddelelser eller billeder:

Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, der uberettiget videregiver meddelelser eller billeder vedr. en andens private forhold eller i øvrigt billeder af den pågældende under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges uddraget offentligheden. Bestemmelsen finder også anvendelse, hvor meddelelsen eller billedet vedrører en afdød person.

Ifølge vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen, Sydøstjyllands Politi, betyder det, at man overtræder loven, hvis man deler billeder af andre på de sociale medier uden deres samtykke:

- Butiksejere såvel som private skal holde for øje, at man ikke må dele private oplysninger om folk. Man må heller ikke efterlyse folk og dermed beskylde dem for kriminalitet, siger Finn Ellesgaard Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce