Annonce
Trekantområdet

Billig Blomst fik millionoverskud i nystartet butik: - Det er svært at finde noget negativt

Billig Blomst-kæden har overskud i alle butikker, men butikken i Kolding, der åbnede i 2019, har det største overskud på 4,5 millioner kroner før skat. - Det er svært at finde noget negativt at sige om butikken i Kolding, siger direktør og ejer Brian Reenberg. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Plantemarkedet Billig Blomst har fået en blomstrende start i Kolding, og i første regnskabsår er der et overskud på 4,5 millioner kroner. Næste år bliver endnu bedre, lyder det fra ejeren.

Kolding: Kunderne stod i kø, da plantemarkedet Billig Blomst åbnede i Kolding for halvandet år siden, og interessen for billige blomster, krukker og boligartikler har siden været stor. Det afspejler sig også i første regnskab, der løber frem til juli 2020.  Det viser et overskud på 4,5 millioner kroner før skat.

- Kolding er ikke den butik, hvor vi har den største omsætning. Det har Aarhus. Men det er den butik, der har det største overskud. Det er en særdeles veldrevet butik, siger direktør og ejer Brian Reenberg.

Han stiftede det første plantemarkedet i Aarhus i 2013. Derudover er der butikker i Næstved, Randes og Aalborg, og alle steder er der overskud på mellem en halv million og 4,5 millioner kroner. I 2021 åbner kæden også butikker i Sønderborg og Hillerød.

Annonce

Butikken i Kolding havde i opstarten ifølge direktøren ”kæmpe problemer” med at finde sig til rette, men i dag er butikken meget veldrevet, og coronakrisen har betydet, at der er udsigt til større overskud næste år. I stedet for at bruge penge på rejser har danskerne i stor stil købt krukker og blomster, lyder det fra direktøren.

- Lige nu ligger butikken i Kolding på indeks 140. Det er svært at finde noget negativt at sige om butikken i Kolding. Vi har selvfølgelig haft store udfordringer med at tackle corona i forhold til afstand og afspritning, og vi var helst foruden. Men vi har haft travlt, og vi har også været nødt til at hyre en vagt, så der ikke var for mange i butikken, siger Brian Reenberg.

Kigger på andre placeringer

Konceptet har siden opstarten i 2013 været billige varer, og ejeren omtalte ved åbning i Kolding kæden som plantebranchens svar på Ikea. Hele tiden er der fokus på prisen.

Det væltede ind med kunder, da Billig Blomst åbnede i marts 2019 på Mønten. Ejeren går med tanker om at flytte butikken til et sted, hvor der er mere drivhus, så blomsterne kan få mere lys. Arkivoto: Peter Leth-Larsen

- Det handler fortsat om gode varer til billige penge. Jeg plejer gerne at forklare det sådan, at når jeg får tilbudt en vare, så kigger jeg på, hvad forbrugeren vil betale. Skal krukken koste 99 kroner, så er det mit udgangspunkt, og kan vi ikke blive enige, så vil jeg hellere undvære varen. Det har vi succes med. Folk kan ikke finde de samme varer for billigere penge andre steder, siger Brian Reenberg.


Lige nu ligger butikken i Kolding på indeks 140. Det er svært at finde noget negativt at sige om butikken i Kolding. Vi har selvfølgelig haft store udfordringer med at tackle corona i forhold til afstand og afspritning, og vi var helst foruden. Men vi har haft travlt, og vi har også været nødt til at hyre en vagt, så der ikke var for mange i butikken.

Brian Reenberg, Billig Blomst


Bliver I boende på Mønten?

- Det kan jeg ikke love. Vi har tanker om at finde noget andet i Kolding. Vi befinder os bedst i et drivhus, hvor der luft til planterne. Vi mangler drivhusplads i Kolding, siger Brian Reenberg, der godt kan forestille sig en løsning som i Sønderborg, hvor plantemarkedet lejer sig ind i et nyt domicil, som andre bygger.

- Men jorden er ikke så dyr i Sønderborg, som den er i Aarhus og Kolding. Så vi sonderer terrænet. Men lige nu er der fokus på, at vi har tilfredse kunder i den nuværende butik, så de kommer igen, og at der gode varer til billige penge, siger Brian Reenberg.

Stifteren og direktøren ejer selv butikken i Aarhus og Næstved, mens der er medejere i butikkerne i Kolding, Randers og Aalborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet til stede i Korskærparken: Større indsats efter meldinger om hærværk og uønsket ophold i kældre

Annonce