Annonce
Sydjylland

Billund-elever bliver presset til at tage på gymnasium i Grindsted: Matilde ville hellere til Vejle

I år har tendensen været, at flere elever søger mod de større byer, når de skal vælge gymnasium. Syv unge, som hellere ville have været til Vejle, kommer på gymnasium i Grindsted. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl
Seks unge fra Billund og en fra Vejen Kommune kommer på gymnasium i Grindsted, selvom de hellere ville have været til Vejle. Det sker for at sikre Grindsted en fremtid som uddannelsesby.

Grindsted: Matilde Lundtoft fra Billund havde glædet sig til at komme på Rosborg Gymnasium i Vejle efter sommerferien. Men sådan bliver det ikke.

Matilde skal sammen med en håndfuld andre ansøgere, der havde Vejle som deres førsteprioritet, gå på gymnasium i Grindsted. Det er hun træt af.

- Jeg søgte ind på Rosborg som min førsteprioritet, for jeg kender i forvejen mange, der går der. Jeg kan godt lide tanken om at gå på en stor skole, hvor der sker meget rent socialt, siger Matilde Lundtoft, som derfor sendte en ny ansøgning til fordelingsudvalget i Region Syddanmark.

Annonce

Det er det udvalg, som fordeler eleverne på de forskellige gymnasier.  Matilde Lundtoft fik ikke noget ud af sin nye ansøgning.

Loft virker

Det skyldes det kapacitetsloft, som undervisningsministeren - på opfordring fra politikerne i regionsrådet - gennem flere år har lagt på det store gymnasier. Det sker for at beskytte Tørring Gymnasium og Grindsted Gymnasium & HF og presse elever fra især Billund til at vælge Grindsted fremfor til Vejle. Det har virket.


Jeg kan godt lide tanken om at gå på en stor skole, hvor der sker meget rent socialt.

Matilde Lundtoft


- Der er blevet fordelt i alt syv ansøgere fra Rosborg Gymnasium til gymnasierne i Grindsted. Seks ansøgere til Grindsted Gymnasium og en ansøger til Erhvervsgymnasiet Grindsted. Seks af de syv fordelte ansøgere er bosiddende i Billund Kommune, mens en enkelt er bosat i Vejen Kommune. Der har i år ikke været fordeling fra Rødkilde Gymnasium, idet ansøgertallet var lavere end det fastlagte kapacitetsloft, oplyser chefkonsulent Morten Hvideland-Olsen, Region Syddanmark.

Annonce

Fusion til én stor skole

De to gymnasier i Grindsted har gennem flere år samarbejdet mere og mere og senest gået skridtet videre mod en egentlig fusion. Det er en idé, der vækker genklang hos den kommende gymnasieelev.

- En fusion lyder som en god idé, for jeg kan godt lide at være på en stor skole, siger Matilde Lundtoft.

Selvom hun er skuffet over at blive presset til Grindsted, har hun tænkt sig at gå ombord i gymnasielivet med åben pande.

- Det er jo ikke, fordi jeg har hørt dårligt om Grindsted. Jeg ville bare hellere til Vejle, men det skal nok blive godt alligevel, siger hun.

Annonce

Ingen klager

I hele Trekantområdet er i alt 93 unge blevet fordelt til andre gymnasier end deres førsteprioritet. 34 har genansøgt, og tre har fået deres nye ansøgning godkendt. Ingen af de øvrige har klaget til regionsrådet over afgørelsen.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde fulgte efter gerningsmand trods dårligt knæ: - Jeg havde jo ikke tænkt mig at fange ham og holde ham fast

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Vin- og cocktailbar er klar til åbning: - Vi glæder os til at vise det endelige resultat

Fredericia For abonnenter

Veteraner på sejltur med ro og rutiner: Snart er der plads til endnu flere

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Erhverv

Ny virksomhed i byen: Med 30 års erfaring går Peter iværksættervejen

Fredericia For abonnenter

Har uddelt over 20 verbale lussinger til byrådet og især ét parti: Det er en pligt, siger Jens Jørn

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Fredericia

Læser undrer sig: Er den gule trekant en parkeringsfælde?

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

FC Fredericia

Truppen vokser: FC Fredericia skriver med venstre back

Alarm 112 For abonnenter

Mand kan slippe for fængsel: Tog kvælertag på sin kone

Alarm 112

Tyveri af cigaretter i Sønderparkens Nærkøb udviklede sig: Gerningsmand truede ved at trække hånd over halsen

Annonce